Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Roche este cel mai mare producător mondial de medicamente împotriva cancerului

Megatranzacție pe piața farmaceutică. Americanii de la Ignyta, cumpărați de elvețienii de la Roche

Grupul farmaceutic elveţian Roche, cel mai mare producător mondial de medicamente împotriva cancerului, a anunţat că a decis să cumpere firma americană Ignyta, care dezvoltă un tratament împotriva unor tumori, pentru suma de 1,7 miliarde de dolari

Share

Adrian Bărbulescu 0 comentarii

Actualizat: 24.12.2017 - 09:33

Ignyta, cu sediul în San Diego, California, se concentrează pe medicina de precizie în oncologie, care urmăreşte să testeze, să identifice şi să trateze pacienţii cu cancer care prezintă mutaţii rare specifice.

”Acordul de fuziune a fost aprobat în unanimitate de consiliile de administrație ale Ignyta şi Roche”, arată comunicatul dat publicității. Se estimează că finalizarea tranzacţiei va avea loc în prima jumătate a anului viitor.

”Cancerul este o boală extrem de complexă şi mulţi pacienţi suferă de mutaţii care sunt dificil de detectat şi de tratat. Acordul cu Ignyta se bazează pe strategia Roche de a stabili tratamente pentru pacienţi şi va permite Roche să-şi extindă şi să-şi întărească portofoliul de oncologie la nivel global”, a declarat Daniel O'Day, director general al Roche Pharmaceuticals.

Ignyta îşi va continua operaţiunile în San Diego şi se va concentra asupra studiului pivotal al unuia din produsele sale, ”entrectinib”, pentru a se asigura că acest medicament important ajunge la pacienţi fără întârziere. "Ignyta s-a concentrat singură asupra dezvoltării unor terapii precis direcţionate, ghidate de diagnosticarea pacienţilor cu forme rare de cancer. Suntem încântaţi că Roche, lider global în oncologie şi asistenţă medicală personalizată, recunoaşte această abordare puternică şi împărtăşeşte pasiunea noastră pentru avansarea entrectinib în beneficiul pacienţilor”, spune Jonathan E. Lim, director general şi preşedinte al Ignyta.

Achiziţia Roche vine la cinci săptămâni după ce concernul german Bayer a semnat un acord de licenţă de 1,55 miliarde dolari pentru ”larotrectinib”, un medicament experimental produs de Loxo Oncology Inc., similar cu ”entrectinib” al celor de la Ignyta.

Acţiunile Ignyta au crescut vineri cu 72%, ajungând la 26,78 dolari, cel mai mare preţ de la începerea tranzacţionării în anul 2013. Acţiunile Roche au scăzut cu 0,6%, până la 245,3 franci elveţieni la bursa din Zurich.

Comentarii

loading...