14.5 C
București
joi, 23 septembrie 2021

Mărirea pensiilor și alocațiilor ar crește consumul, deci ar susține economia, spune Tăriceanu

„Guvernul Iohannis-Orban testează prin media aservită varianta măririi pensiilor doar cu 14%, şi nu cu 40%, aşa cum prevede legea. Probabil vor să vadă dacă mămăliga stă să explodeze… Ce nu ştiu ei, sau nu vor să spună, este că situaţia economică va deveni mult mai grea tocmai că nu măresc pensiile şi alocaţiile conform legii. În fiecare zi se pierd sute de locuri de muncă. Ştiţi de ce? Pentru că produsele nu se mai cumpără şi nimeni nu e nebun să producă pe stoc, chiar dacă Guvernul ar băga bani în susţinerea întreprinderilor”, a explicat fostul premier Călin Popescu Tăriceanu, luni, într-o postare pe Facebook.

„Trăim un paradox pe care Iohannis şi Orban par să nu-l înţeleagă: ca să salvăm locurile de muncă trebuie să mărim veniturile!”, a subliniat liderul ALDE, senatorul Călin Popescu Tăriceanu.

Ordonanța de Urgență, elaborată de Guvernul Orban, care prevede creșterea alocațiilor cu 20 la sută de la data de 1 septembrie 2020 va ajunge, luni, în dezbaterea Parlamentului.

La începutul anului 2020, înainte de apariția pandemiei, se estima că alocațiile pentru copii se vor dubla în România de la data de 1 august 2020 și că pensiile vor fi mărite cu 40 la sută de la data de 1 septembrie 2020.

 

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă