Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Ministrul Mediului, Costel Alexe

Marea problemă în mediul rural este lipsa gazelor, consideră ministrul Mediului

Principala problemă a locuitorilor din mediul rural este lipsa aprovizionării cu gaz metan, a declarat, luni, ministrul Mediului, Costel Alexe.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

17.02.2020 - 20:30

Circa 3,5 milioane de gospodării din România încă se mai încălzesc cu lemne, iar unul din doi copaci tăiaţi în România se face scrum, a declarat, luni, la adunarea generală a Asociaţiei Comunelor din România (ACOR), ministrul Mediului, Costel Alexe.

"Azi, principala problemă cu care se confruntă satul românesc este lipsa gazului metan. Cred că trebuie să fie un obiectiv pentru noi toţi să creştem gradul de racordare la reţeaua de gaze naturale, pentru a reduce presiunea pe care fiecare dintre noi, primari, cetăţeni sau beneficiari, o punem pe pădurile din România", a declarat ministrul Mediului, Costel Alexe.

Potrivit Institutului Naţional de Statistică (INS), o familie care se încălzește cu lemne consumă anual cinci metri cubi de lemn de foc.

Comentarii