Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Marea Britanie vrea includerea serviciilor financiare în acordul comercial cu UE

Marea Britanie doreşte să includă serviciile financiare într-un acord comercial cu Uniunea Europeană care să acopere toate zonele economice, a declarat marţi ministrul britanic pentru Brexit, David Davis.

Iulian Budușan 0 comentarii

Actualizat: 02.01.2018 - 19:48

Membrul guvernului de la Londra a subliniat că orice acord de liber schimb care ar omite serviciile financiare ar fi "alegerea subiectivă", după ce negociatorul UE pentru Brexit, Michel Barnier, a sugerat această posibilitate.

"Vizăm întreaga cooperare economică care există în prezent şi încercăm să stabilim modul în care aceasta poate fi menţinută cu minimum de bariere suplimentare sau fricţiuni. Nu cred că forţa acestei cooperări trebuie schimbată întrucât părăsim Uniunea Europeană, atât timp cât se înţelege că aceasta implică munca împreună, nu pur şi simplu adoptarea unor reguli. Aceste principii pot fi aplicate şi comerţului cu servicii", a spus Davis.

În luna decembrie, Michel Barnier a declarat că nu are cunoştinţă de niciun acord de liber schimb încheiat de Uniunea Europeană care să includă acces neîngrădit privind serviciile financiare.

La 15 decembrie, liderii Uniunii Europene au acordat mandatul pentru următoarea fază a negocierilor privind Brexit cu Marea Britanie, pentru a pregăti discuţiile privind relaţiile viitoare, din punct de vedere comercial şi al securităţii. S-a ajuns la un acord privind factura de Brexit, chestiunea graniţei irlandeze şi drepturile cetăţenilor din UE.

Guvernul condus de către Theresa May a primit un termen de trei luni din partea Consiliului European pentru a obţine un acord cu privire la viziunea guvernului britanic asupra unei viitoare înţelegeri comerciale, apoi vor începe discuţiile substanţiale în privinţa relaţiei UE-Marea Britanie, din punct de vedere comercial şi al securităţii. Comisia Europeană vrea ca perioada de tranziţie post-Brexit să se încheie până la 31 decembrie 2020.

Comentarii

loading...