Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: Arhivă

Marea Britanie semnează acorduri de peste 10 miliarde de euro cu China, în defavoarea celor cu UE

Guvernul britanic a semnat acorduri comerciale în valoare de peste 10 miliarde de euro cu China, în timpul vizitei oficiale a premierului Theresa May, a anunţat vineri ministrul britanic al Comerţului, Liam Fox, relatează site-ul publicaţiei The Guardian citat de Mediafax.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 02.02.2018 - 10:16

"Acordurile semnate săptămâna aceasta, evaluate la peste 9 miliarde de lire sterline (n.a. - peste 10 miliarde de euro), demonstrează o cerere clară pentru bunurile şi serviciile britanice. Vom continua să dezvoltăm această relaţie valoroasă, care aduce deja beneficii companiilor britanice în valoare de 59 de miliarde de lire sterline, prin comerţul anual", a spus Fox, care a adăugat că vor fi create peste 2.500 de locuri de muncă în Marea Britanie.

Ministrul britanic al Comerţului a catalogat vizita de trei zile a Theresei May în China - care s-a încheiat vineri la Shanghai - drept "o poveste de succes", subliniind că exporturile britanice către China au crescut cu 25 la sută în ultimul an.

"Trebuie să ne concentrăm asupra zonelor în creştere din economia globală. Trebuie să scăpăm de obsesia noastră faţă de Europa în ceea ce priveşte relaţia cu economia globală. Potrivit FMI - de fapt, potrivit Comisiei Europene - 90% din creşterea globală în următorii 10-15 ani va fi în afara continentului european. Este clar că acolo trebuie să ne concentrăm atenţia", a mai precizat Liam Fox.

Comentarii

loading...