6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăEconomieMadrid: Acord comercial semnat între România și Spania

Madrid: Acord comercial semnat între România și Spania

Aflat la Madrid într-o vizită oficială, ministrul Ștefan-Radu Oprea a semnat un Memorandum de Înţelegere între Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat şi Agenţia Spaniolă pentru Exporturi şi Investiţii  din Ministerul spaniol al Industriei, Comerțului și Turismului. Memorandumul de cooperare economică vizează schimbul de informații din domeniul comercial și investițional, promovarea comerțului și a investițiilor bilaterale, înființarea de misiuni economice, internaționalizarea IMM-urilor din cele două state prin oferirea de instruire și asistență antreprenorilor interesați să-și extindă afacerea în afara țării.

De asemenea, ministrul român a avut o întâlnire cu Xiana Mendez, secretar de stat pentru comerț, și a luat parte la sesiunea de inaugurare a Forumului de Afaceri România-Spania, la care au participat și 20 de companii românești.

În plus, ministrul român urmează să se întâlnească cu antreprenori cu origini românești care au dezvoltat afaceri în Spania și să poarte discuții cu liderii Camerei de Comerț a Spaniei, precum și cu cei ai companiei INDRA, unul din cei mai importanți furnizori de echipamente electronice informatizate, care vrea să investească în România.

”Avem o oportunitate foarte mare de a ne consolida exporturile pe piața spaniolă și de a atrage noi investiții în România, cu accent pe domeniile în care firmele spaniole au un avantaj competitiv la nivel european. Apreciez efortul pe care companiile românești l-au făcut pentru a fi astăzi la Madrid și sunt convins că sesiunile B2B de la finalul Forumului vor duce la stabilirea unor relaţii noi de afaceri pe piața Spaniei”, a declarat Ștefan-Radu Oprea.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă