5.4 C
București
marți, 26 octombrie 2021

Ludovic Orban: ”Vom analiza, doar dacă va fi cazul, posibilitatea unui împrumut la FMI”

Premierul Ludovic Orban a asigurat, duminică seară, că nu există, în momentul de faţă, nicio problemă în ceea ce priveşte finanţarea cheltuielilor publice ale României.

“Vreau să dau asigurări că nu există, în momentul de faţă, nicio problemă cu finanţarea cheltuielilor publice ale României. Sigur că noi vom căuta toate mijloacele pentru a obţine cât mai multe resurse care să ne permită finanţarea diferitelor măsuri”, a declarat Orban în cadrul unei conferinţe de presă online, potrivit Agerpres.

Referitor la posibilitatea unui împrumut de la Fondul Monetar Internaţional, premierul a afirmat că nu a existat o astfel de discuţie până acum.

“Nu am avut până în prezent nicio discuţie legată de un posibil împrumut de la FMI. Sigur că în cazul în care va apărea o astfel de posibilitate, o vom analiza. (…) Împrumuturile de la FMI, de regulă, au fost condiţionate de nişte ajustări în economie, de nişte măsuri, să spun, mai mult de natură restrictivă, restrângerea costurilor, ori noi suntem într-o situaţie în care statul trebuie să intervină pentru sprijinirea companiilor din domeniile cele mai afectate şi angajaţilor acestor companii”, a spus prim-ministrul.

Ultima oră
Pe aceeași temă