Ludovic Orban: Magistrala 5 va fi gata în scurt timp

Premierul Ludovic Orban a promis că magistrala 5 Drumul Taberei a metroului bucureștean va fi dată în folosință în cel mai scurt timp, informează Realitatea.net.

Share

Florin Budescu 0 comentarii

23.06.2020 - 16:25

Prezent la vizita de lucru de pe șantier, ministrul Transporturilor Lucian Bode și-a cerut scuze în numele celor 11 predecesori care s-au perindat în funcție din 2011, de când a fost inagurat șantierul din Drumul Taberei.

„Important este că astăzi această magistrală prinde contur și va fi dată în folosință cât de repede este posibil. Când va fi totul gata din punct de vedere tehnic, magistrala M5 va fi pusă în circulație, nu dau pronosticuri” a afirmat premierul.

„Tehnic se poate realiza în decurs de o lună jumătate, maximum două”, a precizat Orban. Anunțul a venit în condițiile în care nici ultimul termen avansat, 30 iunie, nu va fi respectat.

Pe de altă parte, actualul ministru al Transporturilor, Lucian Bode, și-a cerut scuze în numele tuturor celor care au gestionat portofoliul din 2011, când s-au inagurat lucrările la Magistrala 5.

„Iată că suntem în iunie 2020 și, din păcate, termenul asumat, adică darea în folosință a magistralei M5 pe 30 iunie, nu poate fi respectat. Vreau să îmi cer scuze public în numele celor 17 miniștri care au condus Metrorex din 2011”, a afirmat Bode.

Comentarii