Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Licitaţia pentru tehnologia 5G, până la sfârşitul trimestrului al III-lea

Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) a adoptat planul de acţiuni pentru anul 2020.

Share

Florin Budescu 0 comentarii

Actualizat: 03.03.2020 - 15:14

Priorităţile ANCOM sunt organizarea licitaţiei pentru alocarea drepturilor de utilizare în benzile de frecvenţă destinate implementării tehnologiei 5G până la sfârşitul trimestrului al III-lea al anului, alte priorităţi fiind contribuţia la transpunerea prevederilor Codului Comunicaţiilor în legislaţia naţională, continuarea implementării prevederilor Legii Infrastructurii şi implementarea măsurilor de reglementare pentru serviciul universal poştal sunt conform planului său de acţiuni adoptat pentru anul 2020.

”În cursul acestui an, ANCOM îşi propune să definitiveze documentaţia de licitaţie până la sfârşitul trimestrului III şi să organizeze procedura de selecţie pentru acordarea drepturilor de utilizare a spectrului radio disponibil în benzile de frecvenţe de 700 MHz, 800 MHz, 1500 MHz, 2600 MHz, 3400-3600 MHz pentru furnizarea de reţele publice şi servicii de comunicaţii electronice de bandă largă în ultimul trimestru al anului”, arată autoritatea într-un comunicat.

Potrivit Planului de acţiuni al ANCOM pentru anul 2020, consultat de News.ro, acţiunea urmăreşte realizarea obiectivelor Agendei Digitale pentru Europa, privind accesul la serviciile de comunicaţii de bandă largă până în 2020, precum şi a obiectivelor "Planului de acţiuni: 5G pentru Europa", privind introducerea coordonată a serviciilor 5G în Uniune.

”În acest scop, este necesară punerea la dispoziţia furnizorilor de servicii de comunicaţii electronice a resurselor de spectru necesare, prin implementarea Deciziilor relevante ale Parlamentului European şi ale Consiliului aplicabile privind armonizarea utilizării benzilor de frecvenţe de 700 MHz, 800 MHz, 1500 MHz, 2600 MHz, 3400-3800 MHz pentru sisteme terestre capabile să furnizeze servicii de comunicaţii electronice de bandă largă în Uniune”, arată documentul.

Citește totul despre:

#ancom #5G #plan actiuni

Comentarii