Biserică din Bucovina

La Londra, Bucovina devine simbolul Centenarului Unirii. România, la cel mai mare târg de turism

Ministerul Turismului din România participă la cel mai mare târg de turism de tip business-to-business din lume, World Travel Market, care se desfășoară în perioada 5 – 7 noiembrie 2018 la Londra.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 07.11.2018 - 19:57

Standul României din incinta târgului World Travel Market a fost pus la dispoziție,  gratuit, de către Ministerul Turismului, tuturor operatorilor de turism interesați să fie promovați în cadrul expoziției londoneze. În acest mod, 41 de coexpozanți publici și privați au prezentat, în ultimele trei zile, oferta turistică a României sub același acoperiș cu liderii mondiali ai acestui sector economic.

Spațiul destinat promovării României, cu o suprafață de 300 de metri pătrați, a fost închiriat de Ministerul Turismului. Standul a fost realizat direct de către organizatorul londonez al târgului, fiind menit să faciliteze întâlnirile business-to-business între operatorii români din industria turismului și partenerii lor străini interesați de țara noastră.

La cea de-a 39-a ediție a târgului World Travel Market de la Londra, reprezentanții Ministerului Turismului au promovat cele mai importante destinații turistice din România în contextul celebrării Centenarului Marii Uniri, în anul 2018, precum și al exercitării Președinției Consiliului Uniunii Europene, în prima jumătate a anului 2019.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Turismului, această instituție a oferit în cadrul târgului de la Londra prezentări video despre România, sub forma unor clipuri de promovare care au rulat pe două ecrane de mari dimensiuni amplasate în cadrul standului. Publicul a putut urmări filme în care sunt expuse cele mai importante destinații turistice din România. De asemenea, în cadrul standului Ministerului Turismului, vizitatorii au putut trăi o experiență inedită - călătoria virtuală prin România cu ajutorul ochelarilor VR.

Pe de altă parte, tradițiile românești au fost ilustrate de un pictor originar din Bucovina, Florin Bejinari, care a prezentat publicului creații de artă populară.

 

Grecia a pregătit 19 stațiuni de schi

World Travel Market este cea mai mare manifestare de turism din lume adresată exclusiv profesioniștilor din domeniu și reprezentanților mass-media din întreaga lume. La ediția din noiembrie 2018, o serie de țări sau de regiuni au prezentat oferte speciale, printre acestea numărându-se Slovenia, Sardinia, Abu Dhabi, Mexicul, Antigua și Barbuda. O prezentare interesantă a avut și Grecia, care a decis să se afirme nu doar ca țintă turistică de vară, ci și ca destinație de iarnă, având pregătite nu mai puțin de 19 stațiuni de schi.

La World Travel Market este reprezentat și Muzeul Figurilor de Ceară “Madame Tussauds” din Londra, care a expus opere de artă care îi prezintă pe ducele şi ducesa de Sussex.

Tot în cadrul Salonului de turism de la Londra au fost prezentate oficial noi rute aeriene dinspre Europa, care vor asigura legături directe cu 20 de localități din 13 țări ale Americii Latine. Printre acestea se numără Panama, Recife (Brazilia), Caracas (Venezuela), Bogotá (Columbia), Quito și Guayaquil (Ecuador), Cancun (Mexic), San Juan (Puerto Rico), Santo Domingo și Punta Cana (Republica Dominicană).

Comentarii