4 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăEconomieJohan Meyer, managerul Fondului Proprietatea, prezintă situația lui Sorin Mîndruțescu

Johan Meyer, managerul Fondului Proprietatea, prezintă situația lui Sorin Mîndruțescu

“Este clar, acuzațiile (referitoare la Sorin Mîndruțescu – n.n) au fost o surpriză pentru noi. Dar domnul Mîndruțescu deja hotărâse că nu va mai dori un nou mandat în Comitetul Fondului Proprietatea. Deci Fondul nu a fost implicat. Nu putem comenta niciuna dintre acuzații”, a precizat Johan Meyer.

Oficialul Fondului Proprietatea a făcut aceste declarații drept răspuns la întrebarea unui jurnalist, legată de situația lui Sorin Mîndruțescu.

După cum se știe, Sorin Mîndruțescu (50 de ani) este unul dintre cei mai admiraţi CEO din România și a fost, timp de nouă ani, până în 2019, membru în Comitetul Fondului Proprietatea.

În mod absolut neașteptat, în cursul zilei de 7 august 2019, DNA a anunțat că procurorii anticorupție au descins la sediul din București al unei companii din sectorul IT, condusă de Sorin Mîndruțescu, precum și la domiciliul acestuia, pentru a face percheziții. Potrivit comunicatului DNA, această anchetă ar viza “fapte de corupție din mediul privat”.

Pe de altă parte însă, anterior acestui comunicat al DNA, mai precis în luna iulie 2019, Fondul Proprietatea anunțase că Sorin Mîndruţescu a decis să nu mai candideze pentru un nou mandat în Comitetul Reprezentanţilor FP. Drept urmare, mandatul lui Sorin Mîndruțescu în Comitetul FP expiră în septembrie 2019.

Decizia din iulie 2019 a lui Sorin Mîndruțescu a fost justificată pe baza standardelor de guvernanţă corporativă ale London Stock Exchange, care prevăd că un membru al Consiliului unei societăţi listate la bursă nu poate fi considerat independent dacă a ocupat această funcţie pentru mai mult de nouă ani.

„Îi suntem foarte recunoscători lui Sorin pentru contribuția sa la activitatea Fondului și pentru faptul că a colaborat neobosit cu restul Board-ului și cu echipa executivă pentru promovarea guvernanței corporative în companiile din portofoliul nostru. Faptul că Sorin susține la nivelul Fondului implementarea Codului Guvernanței Corporative din Marea Britanie reprezintă un exemplu pentru toate Board-urile din companiile listate și nelistate, pe care ne dorim să le vedem implementând standarde similare“, declara, în iulie 2019, Johan Meyer.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...
Ultima oră
Pe aceeași temă