Johan Meyer (Foto: Mihai Diac)

Johan Meyer, managerul Fondului Proprietatea, prezintă situația lui Sorin Mîndruțescu

Johan Meyer, CEO al Franklin Templeton Investments și manager al Fondului Proprietatea, s-a referit miercuri, într-o conferință de presă, la situația omului de afaceri Sorin Mîndruțescu, fost membru în în Comitetul Reprezentanţilor Fondului Proprietatea.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 04.09.2019 - 18:30

"Este clar, acuzațiile (referitoare la Sorin Mîndruțescu - n.n) au fost o surpriză pentru noi. Dar domnul Mîndruțescu deja hotărâse că nu va mai dori un nou mandat în Comitetul Fondului Proprietatea. Deci Fondul nu a fost implicat. Nu putem comenta niciuna dintre acuzații", a precizat Johan Meyer.

Oficialul Fondului Proprietatea a făcut aceste declarații drept răspuns la întrebarea unui jurnalist, legată de situația lui Sorin Mîndruțescu.

După cum se știe, Sorin Mîndruțescu (50 de ani) este unul dintre cei mai admiraţi CEO din România și a fost, timp de nouă ani, până în 2019, membru în Comitetul Fondului Proprietatea.

În mod absolut neașteptat, în cursul zilei de 7 august 2019, DNA a anunțat că procurorii anticorupție au descins la sediul din București al unei companii din sectorul IT, condusă de Sorin Mîndruțescu, precum și la domiciliul acestuia, pentru a face percheziții. Potrivit comunicatului DNA, această anchetă ar viza "fapte de corupție din mediul privat".

Pe de altă parte însă, anterior acestui comunicat al DNA, mai precis în luna iulie 2019, Fondul Proprietatea anunțase că Sorin Mîndruţescu a decis să nu mai candideze pentru un nou mandat în Comitetul Reprezentanţilor FP. Drept urmare, mandatul lui Sorin Mîndruțescu în Comitetul FP expiră în septembrie 2019.

Decizia din iulie 2019 a lui Sorin Mîndruțescu a fost justificată pe baza standardelor de guvernanţă corporativă ale London Stock Exchange, care prevăd că un membru al Consiliului unei societăţi listate la bursă nu poate fi considerat independent dacă a ocupat această funcţie pentru mai mult de nouă ani.

„Îi suntem foarte recunoscători lui Sorin pentru contribuția sa la activitatea Fondului și pentru faptul că a colaborat neobosit cu restul Board-ului și cu echipa executivă pentru promovarea guvernanței corporative în companiile din portofoliul nostru. Faptul că Sorin susține la nivelul Fondului implementarea Codului Guvernanței Corporative din Marea Britanie reprezintă un exemplu pentru toate Board-urile din companiile listate și nelistate, pe care ne dorim să le vedem implementând standarde similare“, declara, în iulie 2019, Johan Meyer.

Comentarii