14.3 C
București
duminică, 24 octombrie 2021

Johan Meyer: Investirea în reactoarele 3 și 4 nu are sens și este un subiect sensibil politic

Johan Mayer a abordat acest subiect în contextul în care societatea Nuclearelectrica se află pe locul al treilea în topul celor mai valoroase companii din subordinea Fondului Proprietatea.

„Investirea în reactoarele 3 şi 4 nu are sens din punct de vedere financiar sub nicio formă. În al doilea rând, faptul că partenerul chinez acum face obiectul unor sancţiuni în Statele Unite ar face ca acest subiect să fie extrem de sensibil din punct de vedere politic pentru Nuclearelectrica şi continuarea acestei acţiuni, având în vedere alianţele”  (aluzie la apartenența României la NATO), a explicat Johan Meyer.

Poziția exprimată, miercuri, de Johan Meyer intervine după ce, acum câteva luni, ministrul de atunci al Energiei, Anton Anton, anunța că Ministerul Energiei şi compania CGN din China au semnat un acord pe baza căruia ar fi urmat să înceapă construirea reactoarelor 3 şi 4 de la CNE Cernavodă.

Într-adevăr, în luna august 2019, presa internațională (inclusiv cea din Asia) anunța că Administrația Trump a inclus compania China General Nuclear Power Group (CGN), cea mai mare societate chineză din domeniul nuclear, pe lista entităților cărora le este interzis accesul la tehnologie americană. Un anunț în acest sens a fost difuzat, la acel moment, de Departamentul american al Comerțului.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă