4 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăEconomieJohan Meyer: Investirea în reactoarele 3 și 4 nu are sens și...

Johan Meyer: Investirea în reactoarele 3 și 4 nu are sens și este un subiect sensibil politic

Johan Mayer a abordat acest subiect în contextul în care societatea Nuclearelectrica se află pe locul al treilea în topul celor mai valoroase companii din subordinea Fondului Proprietatea.

“Investirea în reactoarele 3 şi 4 nu are sens din punct de vedere financiar sub nicio formă. În al doilea rând, faptul că partenerul chinez acum face obiectul unor sancţiuni în Statele Unite ar face ca acest subiect să fie extrem de sensibil din punct de vedere politic pentru Nuclearelectrica şi continuarea acestei acţiuni, având în vedere alianţele”  (aluzie la apartenența României la NATO), a explicat Johan Meyer.

Poziția exprimată, miercuri, de Johan Meyer intervine după ce, acum câteva luni, ministrul de atunci al Energiei, Anton Anton, anunța că Ministerul Energiei şi compania CGN din China au semnat un acord pe baza căruia ar fi urmat să înceapă construirea reactoarelor 3 şi 4 de la CNE Cernavodă.

Într-adevăr, în luna august 2019, presa internațională (inclusiv cea din Asia) anunța că Administrația Trump a inclus compania China General Nuclear Power Group (CGN), cea mai mare societate chineză din domeniul nuclear, pe lista entităților cărora le este interzis accesul la tehnologie americană. Un anunț în acest sens a fost difuzat, la acel moment, de Departamentul american al Comerțului.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...
Ultima oră
Pe aceeași temă