Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: Mihai Diac / Fondul Proprietatea

Johan Meyer: Investirea în reactoarele 3 și 4 nu are sens și este un subiect sensibil politic

Managerul Fondului Proprietatea, Johan Meyer, a explicat miercuri, într-o conferință de presă, că n-ar fi oportună investirea de fonduri pentru reactoarele 3 și 4 ale centralei nucleare de la Cernavodă.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 04.09.2019 - 20:08

Johan Mayer a abordat acest subiect în contextul în care societatea Nuclearelectrica se află pe locul al treilea în topul celor mai valoroase companii din subordinea Fondului Proprietatea.

"Investirea în reactoarele 3 şi 4 nu are sens din punct de vedere financiar sub nicio formă. În al doilea rând, faptul că partenerul chinez acum face obiectul unor sancţiuni în Statele Unite ar face ca acest subiect să fie extrem de sensibil din punct de vedere politic pentru Nuclearelectrica şi continuarea acestei acţiuni, având în vedere alianţele"  (aluzie la apartenența României la NATO), a explicat Johan Meyer.

Poziția exprimată, miercuri, de Johan Meyer intervine după ce, acum câteva luni, ministrul de atunci al Energiei, Anton Anton, anunța că Ministerul Energiei şi compania CGN din China au semnat un acord pe baza căruia ar fi urmat să înceapă construirea reactoarelor 3 şi 4 de la CNE Cernavodă.

Într-adevăr, în luna august 2019, presa internațională (inclusiv cea din Asia) anunța că Administrația Trump a inclus compania China General Nuclear Power Group (CGN), cea mai mare societate chineză din domeniul nuclear, pe lista entităților cărora le este interzis accesul la tehnologie americană. Un anunț în acest sens a fost difuzat, la acel moment, de Departamentul american al Comerțului.

Comentarii

loading...