Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Isărescu: Trebuie găsită o formulă de compromis între ciclul economic şi ciclul politic

Trebuie făcute eforturi pentru a nu exista discrepanţe în ciclul economic şi ciclul politic, în condiţiile în care România a făcut progrese economice majore în ultimii 20 de ani, a afirmat guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu.

Share

Florin Budescu 0 comentarii

Actualizat: 18.11.2019 - 14:18

Isărescu a avertizat că a avut loc o explozie a importurilor, ceea ce a adâncit deficitul de cont curent.

Guvernatorul a atras atenţia asupra situaţiei finanţelor publice a şi cerut un compromis între ciclul economic şi cel politic pentru a evita o corecţie mai dură a economiei, potrivit Profit.ro.

”Nu fac parte din categoria celor care cred că ciclul electoral trebuie să se dea după ciclul politic, au altă logică. Dar trebuie să se facă eforturi pentru ca ele să se împace, să nu apară divergenţe, fracturi. Trebuie găsită o formulă de compromis între ciclul economic şi ciclul politic”, a spus guvernatorul, la o conferinţă organizată de Consiliul Concurenţei şi Camera de Comerţ şi Industrie a României.

Isărescu consideră că România a făcut progrese economice remarcabile în ultimii 20 de ani, cu cea mai rapidă convergenţă la media Uniunii Europene din regiune.

El a atras atenţia din nou la situaţia deficitului de cont curent, care a crescut în tandem cu deficitul bugetar şi este estimat să depăşească 5% din produsul intern brut în acest an.

Comentarii

loading...