13.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăEconomieIsărescu: Să aducem aurul de la Londra, să-l vadă toată lumea

Isărescu: Să aducem aurul de la Londra, să-l vadă toată lumea

Potrivit lui Isărescu, rezerva trebuie retrimisă în capitala Marii Britanii pentru că, în ţară, ”nu putem să aducem fiecare investitor străin să-l vadă”.

Fostul lider al PSD, Liviu Dragnea, a promovat o lege pentru aducerea în ţară a rezervei de aur a BNR. Marţi, Cosette Chichirău, din partea USR, a întreabat, la audierea candidaţilor pentru conducerea BNR, ce efecte ar avea repatrierea rezervelor de aur.

“Legea nu va rezista în momentul în care intrăm în zona euro. În mod clar, în statutul BCE, se prevede că rezerva, din care face parte şi aurul, este stabilită de către Banca Centrală Europeană”, a spus Isărescu, potrivit Profit.ro.

Isărescu a spus că obiectivul rezervei este de a da credibilitate şi de a reduce costurile de finanţare.

“Eu aş vota în CA să-l aducem, să-l vadă toată lumea. După care, trebuie dus înapoi. Pentru că, în ţară, nu putem să aducem fiecare investitor străin să-l vadă”, a mai spus Isărescu.

Curtea Constituţională a României a respins, săptămâna trecută, sesizarea PNL şi USR asupra actului normativ pentru modificarea articolului 30 din Legea 312/2004 privind Statutul Băncii Naţionale a României.

Cele mai citite

Lamborghini va fabrica o ediție limitată a variantei Huracan

Lamborghini a prezentat o ediție specială a modelului italian, cu patru vopsele deosebite, stil camuflaj. Au fost produse doar 12 exemplare, toate fiind deja...

Emma Răducanu, eliminată de Iga Swiatek în semifinalele turneului de la Stuttgart

Jucătoarea poloneză de tenis, Iga Swiatek, ocupanta locului 1 în clasamentul WTA și principala favorită la turneul WTA 500 de la Stuttgart, Germania, s-a...

Beat la volan, cu 218 km pe oră în localitate

Un șofer în vârstă de 41 de ani din Craiova a fost prins de polițiști conducând băut la volan și cu o viteză de...
Ultima oră
Pe aceeași temă