Irina Schrotter este împotriva revenirii rapide la muncă

Creatoarea de modă Irina Schrotter, care deţine câteva fabrici de confecţii unde lucrează sute de oameni, anunţă că este împotriva revenirii rapide la muncă, pentru că următoarele săptămâni vor fi poate cele mai grele de până acum.

Share

Florin Budescu 0 comentarii

Actualizat: 07.04.2020 - 15:51

“Următoarele două-trei săptămâni cred că vor fi grele, poate cele mai grele de până acum. Vârful epidemiei în România abia urmează. Corpul medical încă nu a învăţat boala, iar sistemul sanitar încă are nevoie de timp pentru a se pregăti pentru bătălia cea mai grea“, afirmă Irina Schrotter, într-o postare pe Facebook citată de News.ro. 

Ea precizează că pieţele din Europa sunt blocate, iar 75 la sută din exporturile româneşti merg în Uniunea Europeană.

“Preferinţele de consum ale populaţiei sunt imposibil de evaluat (deci, flexibilitatea în afaceri nu prea foloseşte la nimic dacă nu te poţi reinventa pentru producţia de produse de necesitate în această perioadă).

Pentru companiile care şi-au întrerupt activitatea ca urmare a efectelor pandemiei, reluarea activităţii “de unul singur”, fără conectare cu pieţele naţionale şi internaţionale) înseamnă acumulare de stocuri, costuri nesustenabile, datorii imposibil de achitat“, consideră Irina Schrotter.

Ea adaugă că e mai bine să fim rezervaţi în această perioadă şi că “e mai uşor să previi decât să vindeci“.

Comentarii