Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto Arhiva

Iohannis: E începutul sfârşitului pentru Pilonul II

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că anunţul privind modificarea Pilonului II este de fapt începutul sfârşitului pentru acesta, iar o schimbare a lui îi obliga pe guvernanţi să explice înainte şi să facă o analiză clară.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 30.05.2018 - 14:43

"Este o evoluţie foarte proastă şi va produce multă îngrijorare, în special la angajaţii mai tineri, care contribuie la Pilonul II. Oamenii îşi pun speranţele în această administrare privată pentru că au o alternativă la pensia de stat, sau suplimentare. PSD recunoaşte că vrea să transforme Pilonul II este o veste proastă. E începutul sfârşitului pentru Pilonul II, pentru că vor convinge oamenii să nu contribuie la Pilonul II, ci lal Pilonul I", a declarat preşedintele Klaus Iohannis.

Preşedintele a declarat că pentru schimbarea Pilonului II este nevoie de o analiză şi explicaţii publice.

"Este politică ciudată această evoluţie pentru că transformarea Pilonului II, este o decizie importantă politic vorbind şi ar fi trebuit să ştie românii înainte de alegeri că PSD are această intenţie. Nu este sufiecient că PSD vrea să transforme Pilonul II, este nevoie de o argumentaţie clară, de ce vor să transforme Pilonul II. Există multe speculaţii în piaţă, e obligaţia PSD să vină cu clarificări în acest sens. Trebuie făcută o analiză profundă, nu doar profitabilitatea trebuie discutată. Ce mă îngrijorează este că PSD vine cu astfel de decizii, fără argumentaţie", a mai spus Iohannis.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat miercuri, în Vrancea, că Pilonul II de pensii nu se va desfiinţa şi nu a văzut proiectul potrivit căruia acest devine opţional, aşa cum a anunţat Olguţa Vasilescu, ministrul Muncii.

"Nu se pune problema desfiinţării Pilonului II. În altă ordine de idei sunt discuţii ca Pilonul II să fie opţional, dar nu avem o modificare certă, nu am văzut această modificare. ce pot să spun că Pilonul II nu se desfiinţează, Nu am văzut acest proiect (n.r.: cel anunţat de Olguţa Vasilescu)", a declarat Viorica Dăncilă.

 

Comentarii

loading...