10.9 C
București
luni, 25 martie 2024
AcasăEconomieInvestiții cu 7% randament, în turismul de 5 stele

Investiții cu 7% randament, în turismul de 5 stele

În condițiile în care băncile au dobânzi negative la euro sau dolari, românii cu economii au o opțiune nouă, începând din vara aceasta; cumpărarea unei camere sau a unui apartament într-un centru rezidențial din Mamaia de Nord. Aceștia pot beneficia de un apartament rezidențial, pe care să-l folosească vara și pe care să-l închirieze dezvoltatorului pentru celelalte 12 luni.

Nordis e un concept rezidențial și de turism de 5 stele, 100% românesc, dezvoltat de Vladimir Ciorbă.

 

În numai patru ani de activitate, antreprenorul român, plecat prin anii 2006 la drum cu o agenție imobiliară, la doar 34 de ani a mărit un business de la câteva milioane la peste o sută, în doar patru ani.

Investitorul român are încă un avantaj. Se poate alia cu un campion al afacerilor.

Dar cum să-ți achiziționezi o proprietate într-o zonă rezidențială care dezvoltă turism de 5 stele?

“Nu există o formulă specială de vânzări. Produsul NORDIS s-a vândut singur. Clienții noștri au ales 5 stele NORDIS pentru apartamentele lor de vacanță. Poate că un detaliu important a fost acela că a cumpăra un apartament în acest complex înseamnă nu doar o cheltuială, ci și o sursă de venit.  Proprietarul poate cumpăra o cameră de hotel pe care apoi să o închirieze dezvoltatorului, care o va folosi în regim hotelier pentru turiști.

Practic, proprietarul investitor primește, lunar, o chirie fixă, chiar şi în perioadele în care nu există flux de clienți. Astfel, acesta nu mai este nevoit să se ocupe de sarcinile conexe, cum ar fi întreținerea spațiului achiziționat sau închirierea către turiști. Investitorii care optează pentru acest concept pot vedea valoarea proprietății lor crescând. Noi am calculat un randament garantat de 7% pe an, având în vedere suma investită, distribuită în 12 tranșe lunare. Beneficiarul câștigă proprietatea unui imobil de primă calitate, iar noi preluăm misiunea de a-i finanța achiziția, vânzând folosința bunului pentru perioadele „moarte” în care proprietarul nu are nevoie de el,’ mărturisește Vladimir Ciorbă jurnalistei Floriana Jucan de la Qmagazine, o revistă de referință de pe piața media din România.

 

Omul de afaceri român propune un altfel model de business. Aduce Coasta de Azur mai aproape.

NORDIS MAMAIA

 

plajă proprie;
clinică de servicii medicale și de kinetoterapie;
muzeu de artă contemporană; sală de evenimente;
SPA, 9 restaurante; 3 săli de conferință;
ballroom panoramic;
galerie comercială premium; cazinou;
cinematograf VIP;

Prin proiectul Nordis a descoperit o nișă nouă. Turismul de 5 stele lipsea în România.

Într-un interviu de colecție susține că business-ul propus de el poate aduce românii de afară din nou acasă, oferind salarii atractive. El consideră că utilizarea complexului hotelier în afara sezonului estival reprezintă o mare provocare pentru turismul românesc. “Soluția găsită de noi are niște costuri asociate pe care nu oricine este dispus să le plătească. Conceptul unui complex precum NORDIS, deschis doar în lunile  iulie și august, este o „lipsă de imaginație” nepermisă în asemenea investiții. Oamenii vor să se simtă bine tot anul,” a mai precizat antreprenorul.

 

“Este o prejudecată nefastă aceea că litoralul românesc al Mării Negre nu poate oferi asemenea posibilități decât ca accesorii al plajei și al apei de mare calde. Credeți, oare, că pe Coasta de Azur turiștii vin doar vara? Noi vrem să transformăm plaja și marea primite de la natură, care au farmecul lor în orice sezon, în accesorii ale unei infrastructuri atractive și utilizabile timp de 12 luni din 12 luni”, este de părere milionarul Ciorbă.

Investitorul care a pus milioanele de euro în mișcare consideră că administrația centrală și locală trebuie să fie parteneri în proiectele de dezvoltare. Turismul mare susține și pe cel mic, ar vrea să spună Ciorbă.

Marea problemă a hotelierilor de pe Litoral e perioada scurtă de activitate: 2-3 luni pe vară. Ciorbă susține că printr-un parteneriat cu autoritățile publice se pot dezvolta proiecte de entertainment, care lipsesc în zonele turistice românești.

Pe Valea Prahovei se dezvoltă un proiect asemănător. 

Soluția celor cu ceva economii e simplă. Decât să țină euro în bănci, la dobândă negativă, au la îndemână varianța achiziționării unei proprietăți într-un complex de lux care să aducă și bani pe tot parcursul anului.

Prin Bușteni, Predeal, Sinaia, o serie de dezvoltatori imobiliari practică modelul de câțiva ani, doar că proprietarii români au achiziționat apartamente pe care le închiriază singuri cu 70-100 de Euro, dar locațiile sunt neprietenoase.

Întreaga poveste a antreprenorului Vladimir Ciorbă poate fi citită într-o ediție de colecție a revistei QMagazine. Așa veți afla cum milionul nu te poate schimba, ci te face să fii mai empatic, cum soția se poate ocupa de acte de caritate.

Marius Ghilezan
Marius Ghilezanhttp://mariusghilezan.ro/
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a deconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Cele mai citite

Descoperă covoraşele profesionale moderne şi eficiente pentru dotarea spaţiului tău!

De amenajarea unui spaţiu şi de tipul de design interior şi exterior pentru care se optează, depinde impactul pe care imaginea de ansamblu îl...

Implicațiile industriei de gaming asupra economiei

Industria de gaming a generat venituri în valoare de aproximativ 365 de miliarde de dolari în 2023 la nivel global. Tendința de creștere din...

150 de tineri pot face internship la Guvern

Programul Oficial de Internship al Guvernului României va continua și în acest an, 150 de stagiari având șansa de a activa în instituțiile administrației...
Ultima oră
Pe aceeași temă