Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto Arhiva

Investiţie senzațională pentru România. Un gigant lansează un proiect colosal

Proiect de senzație pentru România. O importantă companie investește 856 de milioane de lei într-o nouă termocentrală, Aceasta este a doua investiție în acest proiect, după ce anul trecut a efectuat plăţi de 200,4 milioane de lei.

Share

Rl online 0 comentarii

15.03.2018 - 14:35

Este vorba despre proiectul termocentralei de la Iernut. Acesta are o valoare totală de 268 milioane de euro şi este finanţat din fonduri proprii Romgaz şi din Planul Naţional de Investiţii, informează Agerpres.

Centrala va fi finalizată în anul 2020 şi este construita de asocierea Duro Felguera (Spania) şi Romelectro (Romania), în cadrul unui proiect ,,la cheie”.

Pentru anul 2018 sunt planificate finalizarea execuţiei fundaţiilor, execuţia sălii turbinelor şi a clădirii, montarea cazanelor recuperatoare, lucrări edilitare conexe, execuţia de clădiri auxiliare, începerea execuţiei instalaţiilor electrice şi mecanice principale şi livrarea a trei turbine de gaze, patru generatoare pentru turbinele de gaze, două turbine pe abur şi generatoarele aferente, cazanele recuperatoare şi realizarea de instalaţii auxiliare aferente.

Proiectul construcţiei centralei electrice noi de la Iernut, centrală în ciclu combinat gaze-abur, a intrat într-o faza nouă de dezvoltare, după ce, joi, trei dintre cele patru turbine pe gaze şi două generatoare au fost descărcate în Portul Constanţa, urmând să ajungă la Iernut, judeţul Mureş, pe 14 martie. Aceste utilaje vor fi instalate în a doua parte a anului.

Comentarii