5.1 C
București
luni, 25 octombrie 2021

Între CCR și Parlament, Cîțu face un anunț despre programul E-facturare

Mult așteptatul programul E-facturare va fi testat din 15 septembrie și va fi disponibil din 1 octombrie, a anunțat, miercuri, premierul Florin Cîțu.

„Am spus că din această lună intrăm cu proiectul (E-facturare -n.r.). Înțeleg că avem un demo la care mai umblăm ca să fie apoi prezentat publicului și înțeleg că pașii următori sunt așa: cam pe 15 septembrie să intrăm cu progamul în producție, dar să fie test, și după aceea să-l avem de la 1 octombrie live”, a transmis premierul în cadrul unei ședințe de lucru pentru implementarea proiectului.

E-facturare va ajuta la digitalizarea administrației publice, care, în opinia lui, nu are o evoluție așa cum trebuie.

„Este un proiect important, va elimina o mare parte din evaziunea fiscală, face parte din digitalizarea administrației publice și aici trebuie să recunosc că lucrurile nu merg așa cum trebuie. Anul trecut au fost momente in care am putut să avansăm, dar vedem că ne lovim de tot felul de bariere”, a subliniat Florin Cîțu, care le-a cerut celor îndrituiți cu acest proiect să identifice și apoi să elimine aceste bariere.

Imaginea cu dosarele, asociată administrației, trebuie să dispară, și-ar dori Florin Cîțu.

„Dacă reușim în această guvernare să digitalizăm 100% modul în care cetățenii și agenții economic lucrează cu administația fiscală rezultatele vor fi aprecierea cetățenilor și reducerea evaziunii fiscale. Beneficiile e-facturare sunt două: evaziunea fiscală și ușurința cu care agenții economici lucrează cu statul român. Să eliminăm acea imagine cu dosare și relația să fie mult mai simplă. Lucrurile se mișcă, dar trebuie să accelerăm”, a mai spus Florin Cîțu.

Ultima oră
Pe aceeași temă