21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăEconomieIntrare raţionalizată a camioanelor româneşti, în Ungaria

Intrare raţionalizată a camioanelor româneşti, în Ungaria

Astfel, aceste camioane pot trece frontiera sloveno-maghiara numai între orele 21:00 şi 24:00, câte 15 autovehicule la fiecare 10 minute, informează Revista Tranzit.

Şoferii vor fi obligaţi să urmeze numai ruta desemnată de autorităţile ungare şi comunicată în frontieră. Instrucţiunile de la autorităţi vor include şi locurile de oprire posibile.

Autorităţile maghiare solicita Ministerului roman al Transporturilor trimiterea în avans, până la orele 20:00, lista camioanelor care solicită trecerea frontierei sloveno-maghiare, această listă conţinând următoarele date: locul de intrare în Ungaria, numărul de înmatriculare al autovehiculului, numele şi prenumele şoferului, oră şi minutul la care şoferul interntioneaza să treacă frontiera maghiară.

Transportatorii români ale căror camioane aşteaptă la graniţa maghiară trebuie să trimită, astfel, aceste date în avans către Ministerul Transporturilor (ţel.: 021 319 61 04).

Având în vedere că România importă un procent consistent de fructe şi legume din Spania şi Italia, o astfel de trecere raţionalizată a camioanelor la frontiera sloveno-maghiară face dificilă aprovizionarea magazinelor, care se golesc extrem de repede, ca urmare a panicii create de teamă de infectare cu COVID 19.

Pe lângă fructe şi legume, şi industria automotive din România este pusă în pericol de aceste restricţii, mai ales că nici la frontiera cu Austria procedurile nu merg mai bine.

Astfel, după ce că oricum e tot mai greu de găsit şoferi care nu se afla în izolare sau care sunt dispuşi să plece în curse către ţări afectate de Corona virus, blocarea rând pe rând a graniţelor care leagă România cu vestul Europei, inclusiv pentru camioane, lasă România izolată, ca să nu mai spunem că se creează condiţiile instalării unei crize alimentare, puţinii producătorii români nefiind capabili să acopere necesităţile întregii pieţe, care s-a bazat până acum prea mult pe importuri.

Cele mai citite

Șobolanii au invadat spațiile verzi din Târgoviște. FOTO

Primăria Municipiului Târgoviște pare că a rămas restantă cu deratizarea în acest an. Șobolanii de mari dimensiuni au fost suprinși de cetățeni ai orașului-reședință a...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...

Mesajul premierului Marcel Ciolacu, la 20 de ani de la aderarea României la NATO

În cei 20 de ani de apartenenţă la NATO, România a devenit un pilon important şi şi-a consolidat poziţia în interiorul alianţei, respectându-şi angajamentele...
Ultima oră
Pe aceeași temă