Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Înţelegerile dintre consumatori şi bănci, noul trend

Numărul românilor care şi-au rezolvat litigiile pe care le aveau cu instituţiile financiar-bancare, prin intermediul Centrului de Soluţionare Alternativă a Litigiilor în Domeniul Bancar (CSALB), a crescut de peste 12 ori în primele şase luni ale anului, la 188.

Share

Iulian Budușan 0 comentarii

Actualizat: 17.07.2018 - 10:07

Totodată, dacă anul trecut ponderea cererilor venite din Bucureşti-Ilfov depăşea 52%, anul acesta a scăzut la 34%, ca urmare a creşterilor înregistrate în celelalte judeţe, ȋn special în judeţe precum Prahova, Iaşi, Braşov şi Constanţa.

”Încă de la finele anului trecut am văzut un interes tot mai mare al românilor de a-şi rezolva litigiile pe care le au cu băncile şi IFN-urile pe cale amiabilă, prin intermediul CSALB. Tendinţa de creştere s-a menţinut şi anul acesta, situaţie care ne aşteptăm să continue şi în a doua parte a anului, atât în Bucureşti, cât şi în ţară. Cred că CSALB are un rol important în detensionarea relaţiilor dintre consumatori şi bănci sau IFN-uri, iar acest lucru se vede din evoluţia numărului de dosare”, a declarat Alexandru Păunescu, membru al Colegiului de Coordonare al CSALB.

În primele şase luni ale anului, CSALB a primit 544 de cereri conforme de conciliere, de 3,5 ori mai mult faţă de perioada similară a anului trecut. Dintre acestea, 279 au fost constituite în dosare, de 7 ori mai mult faţă de 2017.

Modalitatea preferată de transmitere a cererilor conforme a fost, în primele şase luni e-mailul (82,5% dintre cereri). Restul de cereri au venit prin poşta (8,82%) sau direct la sediul CSALB (8,6%).

Cele mai multe cereri au venit din Bucureşti-Ilfov, 190, urmat de Prahova, 27 cereri, şi Iaşi cu 23 cereri.

Comentarii

loading...