Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto Arhiva

INS: Producţia de cărbune a scăzut în primul trimestru, iar importurile au crescut

Producţia de cărbune net a României a totalizat, în primul trimestru al anului în curs, 1,14 milioane de tone echivalent petrol, fiind cu 5,7% mai mică faţă de cea din perioada similară a anului trecut, conform datelor centralizate de nstitutul Naţional de Statistică (INS).

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 16.05.2018 - 12:24

În perioada menţionată, România a importat 105.500 tep cărbune net, cu 19.300 tep (22,4%) mai mult faţă de cantitatea importată în ianuarie - martie 2017.

Conform proiectului Strategiei Energetice, publicat pe site-ul ministerului de resort, România dispune de rezerve totale de 12,6 miliarde de tone de lignit, concentrate geografic în Bazinul Minier Oltenia. Zăcămintele în exploatare totalizează 986 de milioane de tone.

Rezervele de huilă, concentrate în bazinul carbonifer al Văii Jiului, totalizează 2,2 miliarde tone, din care 592 milioane tone se află în perimetre exploatate.

Comentarii