-0.6 C
București
joi, 27 ianuarie 2022
AcasăEconomieINS confirmă explozia prețurilor la gaze, energie și ulei. Suntem tot mai...

INS confirmă explozia prețurilor la gaze, energie și ulei. Suntem tot mai săraci cu aceleași venituri

Rata anuală a inflaţiei în luna august, comparativ cu aceeași lună a anului trecut este de 5,3%, a potrivit datelor publicate, vineri, de către Institutul Național de Statistică. Cele mai mari scumpiri au fost la energie, ulei, gaze și combustibilii.

Cele mai mari scumpiri au fost la energie electrică: 23% față de începutul anului și 24% față de luna august a anului precedent.

Gazele naturale s-au scumpit și ele cu 20% față de august 2020. 

Combustibili s-au scumpit cu 14% în perioada de referință și cu 12% față de începutul anului, potrivit INS. 

Cea mai semnificativă scumpire de la lună la lună a fost în cazul uleiului comestibil, care este mai scump cu aproape 3% în august decât în iulie. Pe interval de un an, uleiul s-a scumpit cu 121%.

La polul opus, cartofii, fructele și transportul aerian s-au ieftinit față de anul trecut.

La capitolul servicii, cele mai mari scumpiri au fost la serviciile poștale și apă-canal (aprox. 5%), servicii medicale și cosmetice-îngrijire (aprox 4%).

Cristina Corpaci
În presă din 2004. Am trecut pe rând de la reporter TVR, la presa online: Rol.ro, Realitatea.net, mediafax.ro. Aleph TV, B1 TV și din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic.
Cele mai citite

Hotelul Rex Mamaia, vândut mult sub prețul pieței

Râvnit de mulți afaceriști imobiliari, Hotelul Rex Mamaia ar putea fi vândut, cel puțin suspect, pentru doar 3 milioane de euro, mult sub prețul...

Republica Moldova ia cu o mână de la România și dă cu cealaltă Rusiei

Republica Moldova se vede pusă din nou în situația de a lua rapid ajutorul pe care-l oferă România, dar în același timp trebuie să...

Căzile freestanding – Cum le montăm și amenajăm baia?

Cu siguranță s-a întâmplat ca atunci când pleci în concediu mare să îți fie bucuria să vezi că baia camerei tale are o cadă freestanding. În acel...
Ultima oră
Pe aceeași temă