Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto Arhiva

INS: Afacerile în comerţul cu amănuntul au sporit cu 6,4%

Cifra de afaceri din comerţul cu amănuntul a crescut cu 6,4%, în primul trimestru al anului, în comparaţie cu acelaşi interval din 2017, iar cel mai semnificativ impact la acest rezultat l-au avut vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun, potrivit datelor INS.

Share

Rl online 0 comentarii

04.05.2018 - 11:06

Conform statisticii, în perioada ianuarie - martie, ca serie brută, vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun s-au majorat cu 9,5%, în timp ce vânzările de produse nealimentare au cunoscut s-au majorat cu 7,3%.

Pe de altă parte, comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate a scăzut cu 0,5%, în intervalul analizat.

Totodată, cifra de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a înregistrat un salt de 7,4%, în primele trei luni din 2018, comparativ cu aceeaşi perioadă din anul anterior, datorită creşterii vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (+9,5%), vânzărilor de produse nealimentare (+9%) şi comerţului cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+0,9%).

Datele INS relevă faptul că, în martie 2018 vs martie 2017, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul a înregistrat o creştere, ca serie brută, cu 3,4% ca urmare a rezultatelor pozitive din vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+11,9%) şi la vânzările de produse nealimentare (+1,7%). În schimb, comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate a scăzut cu 7,1%.

În acelaşi interval de referinţă, afacerile din comerţul cu amănuntul s-a majorat cu 5,2%, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate. Vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun, precum şi vânzările de produse nealimentare au crescut cu 10,8%, respectiv cu 4,6%.

Comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate a scăzut cu 4,6%.

Potrivit sursei citate, la nivel comparativ martie vs februarie 2018, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), a crescut atât ca serie brută cu 15,5%, cât şi ca serie ajustată, cu 0,6%.

Comentarii

loading...