Ingineri Swissmen

Inginerii elvețieni văd un viitor sumbru pe fondul crizei Covid -19

Sectorul de inginerie din Elveția a suferit o scădere a comenzilor și exporturilor în al doilea trimestru al anului 2020, a declarat miercuri asociația industrială Swissmem, în timp ce producătorii de mașini unelte și instrumente de precizie au fost afectați de criza COVID-19.

Share

Adriana Constantinescu 0 comentarii

26.08.2020 - 23:46Swissmem a dezvăluit o imagine sumbră a situației, adăugând că se teme de pierderi semnificative de locuri de muncă în următorul an, pe măsură ce companiile s-au adaptat la recesiune.
 
"Perspectivele pe termen scurt lasă puțin loc pentru optimism", a declarat organismul din industrie într-o declarație.
 
Izolarea la nivel mondial pentru combaterea noii pandemii de coronavirus a lovit cererea, a declarat organizația, comenzile din al doilea trimestru fiind în scădere cu 19,5% față de trimestrul II 2019.
 
Vânzările la companiile membre au scăzut cu o medie de 19,7%, în timp ce exporturile au scăzut cu un sfert.
 
Ca urmare, utilizarea capacității fabricii a scăzut la 77% în iulie, un nivel înregistrat ultima dată în timpul crizei financiare din 2009, a declarat Swissmem.
 
Deși Elveția este mai renumită pentru ceasuri și ciocolată, ingineria mecanică și electrică este o parte esențială a economiei țării, contribuind cu 25% la valoarea exporturilor sale.
 
În total, sectorul are 319.600 de angajați, în scădere cu 1% față de primul trimestru.
 
Directorul Swissmem, Stefan Bruppbacher, a declarat că este foarte îngrijorat și se teme de "reduceri semnificative ale locurilor de muncă" în următoarele 12 luni, pe măsură ce companiile au redus costurile.
 
"Situația din industriile MEM elvețiene este sumbră și există o mare incertitudine pe multe piețe de vânzări", a afirmat el. "O redresare treptată nu este de așteptat pentru majoritatea companiilor până anul viitor."
 
Creșterea valorii francului elvețian față de dolar și euro - determinată de cererea investitorilor de active sigure în timpul crizei - a fost menționată ca o dificultate suplimentară căci a dus la reducerea marjelor de profit, a declarat Swissmem.
 
Recenta redresare a Indicelui Managerilor de Achiziții (PMI) a oferit unele încurajări, a declarat Swissmem, deși acest lucru a însemnat doar o stabilizare la un nivel scăzut, mai degrabă decât orice îmbunătățire majoră.

Comentarii