11.7 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăEconomieInformatii utile despre creditele rapide. Ce trebuie sa stie orice client?

Informatii utile despre creditele rapide. Ce trebuie sa stie orice client?

Decizia de a lua un credit nu este intotdeauna usoara, insa nevoia ne poate impinge spre imprumuturi costisitoare. Nu este nimic rau in a solicita un imprumut, iar ideea de imprumuturi instant (kiirlaenud) si credit fara adeverinta de venit (laen ilma konto väljavõtteta) este cat se poate de tentanta.

Inainte de a apela la o astfel de solutie de creditare, orice utilizator trebuie sa aiba absolut toate informatiile despre modul in care se pot obtine credite rapide, despre modul in care se pot rambursa si despre eventualele riscuri la care este supus.

Ce trebuie stiut despre aceste credite?

1. Oferta este una foarte bogata. Inainte de semnarea unui contract de creditare este bine sa se caute toate optiunile disponibile, in asa fel incat sa se poata gasi o institutie financiara cu dobanda cat mai mica, cu o relatie cat mai buna cu clientii si cu flexibilitate cat mai mare. Doar in ultimii 3 ani s-au deschis cateva zeci de IFN-uri, asadar, solutii sunt nenumarate. Partea buna la numarul mare de institutii este ca din cauza concurentei, sunt nevoite sa scada dobanzile si sa acorde o atentie foarte mare detaliilor.

2. Clientii au drepturi. Atunci cand se solicita un credit, clintul are dreptul sa primeasca toate informatiile legate de modul in care este calculata dobanda, de modul in care se face rambursarea si de clauzele incluse in contract. Atunci cand se refuza informarii in acest sens, este bine sa se caute in alta parte.

3. Creditele rapide se obtin mult mai repede decat cele bancare. Institutiile financiare nebancare ofera credite foarte repede, lucru apreciat de toti cei care au nevoie de bani urgent. Este cat se poate valabil conceptul de credit doar cu buletinul, in conditiile in care cu datele din buletin se pot obtine bani in doar 24 de ore. Pentru asta insa, este nevoie ca veniturile sa fie declarate la Anaf.

4. Sumele ce pot fi imprumutate nu sunt mari. Creditele rapide nu pot fi utilizate pentru achizitia unor imobile sau a unor produse de valoare foarte mare. Sumele imprumutate rareori depasesc cateva mii de euro, iar dobanzile pot fi usturatoare. Un credit de acest fel este destinat doar nevoilor urgente si micilor blocaje financiare. Practic, sunt perfecte pentru imprumuturile de 2-3000 de lei pentru cheltuieli uzuale.

5. Perioada de rambursare este una relativ mica. Nici perioada de rambursare nu este foarte mare. In functie de suma imprumutata, aceasta nu se poate intinde pe mai mult de 5 ani. De regula insa, perioada de rambursare este de doar cateva luni. Tocmai de aceea nu este indicat sa se opteze pentru sume mari imprumutate.

Sfatul specialistului

La contractarea unui credit rapid, orice persoana trebuie sa aiba un plan bine pus la punct de rambursare, trebuie sa stie cu exactitate la ce va folosi banii si sa citeasca cu atentie sporita contractul de credit. Daca totul este transparent iar planul este bine realizat, nu exista niciun risc. In caz contrar, exista riscul ca dobanzile si penalizarile sa devina destul de usturatoare.

Autor: Seopower.ro

 

Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă