Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Până în decembrie există riscul ca inflaţia să explodeze la 12%, potrivit previziunilor făcute de deputatul liberal Florin Cîţu.

Inflaţia ar ajunge la finalul anului la 12%, susţine Florin Cîţu

Până în decembrie există riscul ca inflaţia să explodeze la 12%, potrivit previziunilor făcute de deputatul liberal Florin Cîţu. Românii au cheltuit prea mult anul trecut, cu speranţa că le vor creşte substanţial veniturile.

Share

Florin Budescu 0 comentarii

Actualizat: 19.03.2018 - 11:31

Rezultatul a fost doar o creştere economică bazată pe consum, care a dus la inflaţia mare de acum. Dovadă stă puterea de cumpărare din luna ianuarie, cea mică din ultimii ani.

„O explică şi Comisia Europeană, şi Banca Naţională şi INS", spune liberalul. Astfel, "din această crestere economică de 7%, 6,6 din acel 7 reprezintă consum şi 1,8 aproape îl reprezintă investiţii".

Inflaţia bate forţa de cumpărare

Astea sunt cifrele pe care le dă INS. De ce a crescut consumul? Aici putem să discutăm mai mult. Din primele cifre, consumul a crescut, şi de aceea va fi greu să vedem acelaşi lucru în viitor, pe baza unor promisiuni.

Oamenii au consumat crezând mesajul că veniturile vor creşte. Chiar în aceste zile lucrez la o analiză asupra economiei şi vă pot spune una dintre concluzii. E adevărat că în prima parte a lui 2017 puterea de cumpărare a crescut, dar se vede foarte bine cum, în timpul anului, puterea de cumpărare începe să scadă.

Şi ajungem în ianuarie 2018 cu o putere de cumpărare cea mai mică la nivelul ultimilor 3-4 ani. Dacă această dinamică continuă, la sfârşitul anului o să vorbim de o rată a inflaţiei de 12%, ceea ce ar fi catastrofal.

, a spus Florin Cîţu, deputat PNL, citat de Digi24.

Comentarii

loading...