23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăEconomieIndustria turismului virtual va ajunge la 820 miliarde de dolari în 2020

Industria turismului virtual va ajunge la 820 miliarde de dolari în 2020

În comparaţie cu anul anterior, în 2019 volumul vânzărilor de pachete turistice a crescut cu 292%, în timp ce preţul unui pachet turistic din mediul virtual a crescut cu doar 4% la nivel comparativ cu 2018.

În acelaşi timp, tariful plătit pentru un pachet turistic cumpărat din mediul offline, adică dintr-o agenţie de turism fizică, s-a majorat cu 22%, în acest an faţă de anul anterior.

BJR-Vacante.ro, una dintre cele mai importante agenţii de turism care activează în mediul online, precizează citând SaleCycle.com, că, la nivel mondial, industria turismului online a crescut, de la an la an, iar în 2020 se estimează că afacerile vor ajunge la 817,94 miliarde de dolari, cu 346 de miliarde de dolari mai mult faţă de anul 2014.

Totodată, potrivit Eurostat, se observă o creştere accelerată a cumpărăturilor de bunuri şi servicii din mediul online, de către categoriile de vârstă 16-24 ani, o parte dintre aceştia orientându-se şi către cumpărarea de bilete de avion şi pentru rezervarea hotelurilor în străinătate folosind site-uri specializate.

Din datele agenţiei de turism reiese că un sejur petrecut în preajma Revelionului în destinaţii de lux precum Thailanda, Mexic, Bali, Cuba sau Sri Lanka costă între 1.041 şi 1.391 de euro/persoană, iar în destinaţii ca Singapore, Mauritius, Seychelles, Maldive, Republica Dominicană sau Zanzibar, preţurile oscilează între 1.376 şi 2.734 de euro/persoană.

De asemenea, în altă perioadă a anului, preţul în aceleaşi destinaţii scad chiar şi de 2-3 ori şi oscilează între 621 şi 1.044 de euro.

Cele mai citite

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...

Deca recunoaște că supune elevii la șocuri?

Reziliență -capacitatea cuiva de a reveni la normalitate după suferirea unui șoc (economic, emoțional etc.) Folosit in discipline precum psihologie, ecologie, inginerie, înseamnă capacitatea de...

Deca, vizită în Sibiu. Agenda ministrului Educației

Ministrul Educației, Ligia Deca, efectuează astăzi o vizită în județul Sibiu. Vizita include participarea la *Gala performanței învățământului preuniversitar din Sibiu, vizitarea a două școli...
Ultima oră
Pe aceeași temă