Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Industria românească a accelerat în luna aprilie

Industria, sector care reprezintă aproape un sfert din economia românească, a înregistrat în aprilie o creştere a producţiei cu 3,6%, serie brută, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, ritm crescut faţă de cel din luna martie, arată datele publicate marţi de INS.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 12.06.2018 - 11:25

În luna martie, producţia industrială a crescut, ca serie brută, cu 1,2%, faţă de aceeaşi lună a anului trecut.

În aprilie, faţă de luna corespunzătoare din anul trecut, producţia industrială (serie brută) a crescut cu 3,6%, ca urmare a creşterii industriei prelucrătoare (+5,5%).

Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat şi industria extractivă au scăzut cu 4,2%, respectiv cu 3,7%.

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut cu 5,7%, datorită creşterii industriei prelucrătoare (+7,4%). 

În primele patru luni, producţia industrială (serie brută) a fost mai mare cu 4,6%, datorită creşterii industriei prelucrătoare (+5,8%) şi industriei extractive (+3,5%). Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a scăzut cu 1,6%.

În anul 2017, comparativ cu anul 2016, producţia industrială a fost mai mare ca serie brută cu 8,2%.

Comentarii

loading...