Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Industria prelucrătoare, pe val în luna februarie

Companiile din sectorul industriei de prelucrare au primit, în luna februarie, comenzi noi mai mari cu 16% faţă de aceeaşi lună a anului trecut, în principal ca urmare a cererii mai mari înregistrate de firmele din industria bunurilor de capital, arată datele publicate de INS.

Share

Iulian Budușan 0 comentarii

Actualizat: 12.04.2018 - 11:07

În ianuarie, companiile din sectorul industriei de prelucrare au primit comenzi noi mai mari cu 21,5% faţă de aceeaşi lună a anului trecut.

În februarie, comenzile noi din industria prelucrătoare, comparativ cu aceeaşi lună din anul trecut, au crescut cu 16%, ca urmare a creşterilor înregistrate în industria bunurilor de capital (+18,2%), industria bunurilor intermediare (+17,2%), industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+6,3%) şi industria bunurilor de uz curent (+0,6 %).

În primele două luni, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, comenzile noi din industria prelucrătoare au crescut pe ansamblu cu 19,1%, datorită creşterilor înregistrate în industria bunurilor de capital (+21,8%), industria bunurilor intermediare (+19,1%), industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+9,8%) şi industria bunurilor de uz curent (+4,5%).

În anul 2017, comparativ cu anul 2016, comenzile noi din industria prelucrătoare, în termeni nominali, au crescut cu 12,9%.

Comenzile noi din industria de prelucrare reprezintă un indicator al tendinţei în activitatea industrială, indicând industriaşilor, dar şi analiştilor în ce măsură activitatea are şanse să crească sau să scadă în perioada următoare. 

Comentarii

loading...