Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Indicii S&P 500 şi Nasdaq au încheiat tranzacţiile de luni în declin

Indicii S&P 500 şi Nasdaq au încheiat tranzacţiile de luni în declin, traşi în jos de acţiunile Amazon, Microsoft şi alte altor companii mari care au alimentat creşterile recente de pe Wall Street, transmite Reuters, via News.ro.

Share

Florin Budescu 0 comentarii

14.07.2020 - 11:00

Indicele S&P 500 a consemnat o scădere de 2,12%, după ce a atins pentru scurt timp cel mai ridicat nivel după 25 februarie. Indicele şi-a revenit cu peste 40% de la jumătatea lunii martie, chiar dacă numărul infecţiilor cu noul coronavirus a crescut rapid în Arizona, California, Texas şi alte 35 de state americane.

Indicele Dow Jones Industrial Average a crescut cu 0,04%, în timp ce Nasdaq Composite a coborât cu 2,13%.

Acţiunile care au înregistrat  performanţe peste medie în ultimele luni, între care Amazon, Microsoft, Nvidia şi Facebook, au încheiat tranzacţiile în declin cu peste 2%, chiar dacă au consemnat creşteri pe parcursul zilei.

Vânzările s-au accentuat după anunţul guvernatorului Californiei, Gavin Newsom, referitor la reînchiderea barurilor şi restaurantelor din spaţii închise la nivelul întregului stat şi a bisericilor, sălilor de sport şi a saloanelor de coafură din comitatele cele mai afectate de noul coronavirus.

Acţiunile Tesla au coborât cu 3,1%, cu toate că iniţial avansaseră cu 16%. Titlurile producătorului de automobile electrice au crescut puternic în ultimele două săptămâni, investitorii anticipând că Tesla va raporta profit trimestrial şi că ar putea intra în indicele S&P 500.

Acţiunile firmei germane de biotehnologie BioNTech au urcat cu peste 10%, iar cele al Pfizer cu 4%, în urma anunţului că Administraţia pentru Medicamente şi Alimente din SUA va evalua rapid vaccinurile candidate pentru Covid-19 ale acestora.

Acţiunile producătorului de cipuri Analog Devices au scăzut cu 4%. Compania a anunţat un acord de 21 de miliarde de dolari pentru preluarea companiei concurente Maxim Integrated Products, ale cărei titluri au crescut cu 8% în urma informaţiei.

Comentarii

loading...