Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Indicele Robor la trei luni a crescut astăzi

Indicele ROBOR la trei luni, în funcţie de care se calculează costul creditelor în lei cu dobânda variabilă, a urcat joi pe piaţa interbancară cu 0,03 puncte procentuale, ajungând la 3,46% pe an, reiese din datele Băncii Naţionale a României (BNR).

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 26.07.2018 - 11:45

 

Indicele a ajuns la valoarea înregistrată pe 25 februarie 2014, respectiv 3,46% pe an.

Conform datelor BNR, la începutul acestui an, ROBOR la 3 luni se situa la 2,05%. În perioada similară a anului trecut, respectiv 26 iulie 2017, indicatorul era la 0,87% pe an.

În ceea ce priveşte indicele la 6 luni, utilizat în calculul dobânzilor la creditele ipotecare, acesta a rămas la nivelul înregistrat miercuri, respectiv 3,52% pe an, la fel şi ROBOR la nouă luni, care reprezintă rata dobânzii plătită la creditele în lei atrase de băncile comerciale de la alte bănci comerciale, la 3,55% pe an.

Indicele ROBOR la 12 luni a ajuns la 3,62% pe an, de la 3,61% pe an, cât a fost consemnat în ziua anterioară.

Comentarii

loading...