Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Indicele Robor la 3 luni a stagnat astăzi

Indicele Robor la 3 luni, în funcţie de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, a stagnat la 2,97%, potrivit datelor publicate marţi de Banca Naţională a României (BNR).

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 22.01.2019 - 11:12

Robor la trei luni este indicatorul principal în funcţie de care se calculează dobânzile variabile la creditele în lei.

Luni, indicele a crescut de la 2,93% la 2,97%.

Marţi, indicele a stagnat.

Totodată, marţi, indicele Robor la şase luni a stagnat la 3,28%.

Luni, acest indice a crescut de la 3,22% la 3,28%.

Robor (Romanian Interbank Offer Rate) este rata medie a dobânzii la care se împrumută, între ele, instituţiile bancare din România, în lei, iar evoluţia sa este legată, în principal, de nivelul de lichiditate existent în piaţă.

Duminică, senatorul ALDE Daniel Zamfir a spus că indicele ROBOR este "trucat" printr-o înţelegere între băncile comerciale şi cu implicarea BNR şi anunţă că guvernatorul Băncii Naţionale şi şeful Consiliului Concureţei vor fi chemaţi la audieri la Comisia economică din Senat începând din 29 ianuarie. În replică, purtătorul de cuvânt al BNR, Dan Suciu, a declarat la Digi 24 că afirmaţiile senatorului ALDE reprezintă "un lung şir de confuzii, greşeli şi rele interpretări", spunând că acesta are probleme de înţelegere a pieţei.

Comentarii

loading...