Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Indicele ROBOR la 3 luni a scăzut astăzi

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcţie de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, a scăzut la 3,39%, potrivit datelor publicate miercuri de Banca Naţională a României (BNR).

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 24.04.2019 - 11:15

ROBOR la trei luni este indicatorul principal în funcţie de care se calculează dobânzile variabile la creditele în lei. 

Marţi, indicele a crescut la 3,41%, cel mai mare nivel din 3 august 2018, când a fost 3,47%.

Miercuri, indicele a scăzut la 3,39%.

Totodată, indicele ROBOR la şase luni a stagnat la 3,43%, pentru a treia oară consecutiv.

Vineri, acesta a urcat de la 3,42% la 3,43%, cel mai mare nivel din 23 noiembrie 2018, când a fost 3,46%. Luni şi marţi, indicele a stagnat.

ROBOR (Romanian Interbank Offer Rate) este rata medie a dobânzii la care se împrumută, între ele, instituţiile bancare din România, în lei, iar evoluţia sa este legată, în principal, de nivelul de lichiditate existent în piaţă.

Comentarii

loading...