13.9 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăEconomieUPDATE. Incident la centrala nucleară: Reactorul a fost reconectat

UPDATE. Incident la centrala nucleară: Reactorul a fost reconectat

UPDATE 8,50: Unitatea 1 a CNE Cernavodă a fost reconectată la Sistemul Energetic Naţional în noaptea de luni spre marţi, după ce luni după-amiaza, la ora 16:38, s-a deconectat automat ca urmare a unui semnal fals care a declanşat unul din sistemele turbinei (lagăr), partea clasică a centralei, informează Nuclearelectrica, citată de Agerpres.

În urma analizei realizate, specialiştii CNE Cernavodă au stabilit că semnalul fals a fost cauzat de o conexiune slăbită pe segmentul supraveghere.

Potrivit sursei citate, activităţile de remediere nu au avut nici un impact advers asupra personalului, populaţiei şi mediului înconjurător.

 

Deconectarea reactorului s-a produs ca urmare a unui semnal fals, ce a declanşat unul din sistemele turbinei.

Evenimentul s-a produs luni la ora 16.38, la Unitatea 1 a CNE Cernavodă.

Compania Nuclearelectrica precizează că în acest moment se fac cercetări, pentru a stabili cauza exactă a incidentului, iar ulterior, se vor iniţia demersurile de remediere şi de sincronizare a Unităţii 1 de la Cernavodă.

“Aceste acţiuni nu au nici un impact advers asupra personalului, populaţiei şi mediului înconjurător”, anunţă directorul general al Nuclearelectrica, Cosmin Ghiţă.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

3 criterii esențiale pentru alegerea unui scaun de masă pentru bebeluși

Alegerea unui scaun de masă pentru bebeluși este o decizie importantă pentru orice părinte, influențând direct siguranța, confortul și buna dezvoltare a copilului în...

Ciolacu: Gabriela Firea va câștiga alegerile pentru Primăria Capitalei cu sau fără Piedone în cursa electorală

Premierul Marcel Ciolacu s-a declarat convins, miercuri, că preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, va câştiga alegerile pentru Primăria Capitalei, indiferent dacă Cristian Popescu Piedone...

Dezvăluiri făcute de Anne Hathaway. Actrița a fost nevoită să se sărute cu zece bărbați

Experiența actoricească poate aduce cu sine momente neașteptate și provocatoare, iar Anne Hathaway a trăit unul dintre aceste momente la un casting. Actrița a...
Ultima oră
Pe aceeași temă