Foto: Arhivă

UPDATE. Incident la centrala nucleară: Reactorul a fost reconectat

Unitatea 1 a Centralei nucleare de la Cernavodă s-a deconectat automat, luni, de la Sistemul Energetic Naţional, informează, luni seară, un comunicat al societății Nuclearelectrica.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 24.07.2018 - 08:59

UPDATE 8,50: Unitatea 1 a CNE Cernavodă a fost reconectată la Sistemul Energetic Naţional în noaptea de luni spre marţi, după ce luni după-amiaza, la ora 16:38, s-a deconectat automat ca urmare a unui semnal fals care a declanşat unul din sistemele turbinei (lagăr), partea clasică a centralei, informează Nuclearelectrica, citată de Agerpres.

În urma analizei realizate, specialiştii CNE Cernavodă au stabilit că semnalul fals a fost cauzat de o conexiune slăbită pe segmentul supraveghere.

Potrivit sursei citate, activităţile de remediere nu au avut nici un impact advers asupra personalului, populaţiei şi mediului înconjurător.

 

Deconectarea reactorului s-a produs ca urmare a unui semnal fals, ce a declanşat unul din sistemele turbinei.

Evenimentul s-a produs luni la ora 16.38, la Unitatea 1 a CNE Cernavodă.

Compania Nuclearelectrica precizează că în acest moment se fac cercetări, pentru a stabili cauza exactă a incidentului, iar ulterior, se vor iniţia demersurile de remediere şi de sincronizare a Unităţii 1 de la Cernavodă.

"Aceste acţiuni nu au nici un impact advers asupra personalului, populaţiei şi mediului înconjurător", anunţă directorul general al Nuclearelectrica, Cosmin Ghiţă.

Comentarii