Foto: Fly Spedition

Încep lucrările pentru repararea pistelor la Aeroportul Otopeni

Ministrul Transporturilor, Lucian Şova, a solicitat marţi conducerii CN Aeroporturi Bucureşti un grafic clar al lucrărilor pentru modernizarea pistei 1 a Aeroportului Otopeni şi pentru intervenţii la pista 2 (3.500 m), astfel încât aceasta să devină integral operaţională.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 03.04.2018 - 18:04

Lucrările de reparaţii vor începe la data de 12 aprilie.

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB) a programat pentru perioada următoare mai multe lucrări de reparaţii şi întreţinere.

Potrivit unui comunicat transmis marţi de Ministerul Transporturilor, lucrările urmăresc repararea dalelor de beton degradate de la platforma 1 şi a căilor de rulare aferente, întreţinerea stratului de uzură la căile de rulare, inclusiv aşternerea unui nou strat asfaltic, precum şi operaţionalizarea balizajului luminos CAT III A la pista 2.

Intervenţiile se vor face în etape, pentru ca operarea zborurilor pe aeroportul internaţional să fie cât mai puţin afectată.

După lucrările din ultimii ani, suprafaţa de rulare de la pista 1 este deja înlocuită în proporţie de 80 la sută.

„Autoritatea Aeronautică Civilă Română (AACR) a desfăşurat şi va desfăşura în continuare acţiuni specifice de supraveghere în conformitate cu prevederile Regulamentului European 139, pentru menţinerea siguranţei zborului pe AIHCB. Specialiştii AACR evaluează în mod regulat pistele, căile de rulare şi platformele aeroportului”, subliniază Ministerul Transporturilor.

Comentarii