15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăEconomieÎncă o nouă afacere marca Elon Musk. Astroporturi

Încă o nouă afacere marca Elon Musk. Astroporturi

Elon Musk a anunţat că SpaceX angajează ingineri pentru un nou proiect. Compania responsabilă de primul zbor comercial cu oameni la bord va construi aeroporturi spaţiale plutitoare.

Zvonuri că SpaceX vrea să construiască platforme care plutesc pe apă circulă de mai multă vreme, însă anunţul lui Musk are rolul de a le confirma. SpaceX va face pe viitor lansări de pe astfel de platforme maritime.

Cel mai probabil, astroporturile SpaceX sunt legate de Starship, nava spaţială reutilizabilă pe care compania spaţială a lui Musk o va folosi pentru misiuni interplanetare şi explorare spaţială.

După misiunea istorică din urmă cu câteva săptămâni, Elon Musk a anunţat că Starship a devenit principala prioritate a SpaceX.

Din câte se pare, SpaceX va prelua platforme petroliere marine pe care le va transforma pentru a putea fi folosite ca porturi spaţiale de unde să fie realizate lansările.

Compania lui Musk intenţionează să folosească aceleaşi platforme marine pentru transporturi supersonice de pe un continent pe altul prin tuburile sigilate Hyperloop, care reduc foarte mult rezistenţa aerului, facilitând viteze de transport de peste 1.200 km/h.

Elon Musk nu se aşteaptă ca primele teste pentru transportul hipersonic să fie posibile mai devreme de 2-3 ani.

Cele mai citite

Rusia cere o reuniune ONU pe tema atacului NATO asupra Iugoslaviei, de acum 25 de ani

Rusia a cerut organizarea unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU care să discute atacul NATO asupra Iugoslaviei, din anul 1999. Cererea Rusiei ar...

Welkins: Excelență în siguranță și inovație pentru clădiri

În lumea modernă, unde siguranța, accesibilitatea și iluminarea sunt priorități esențiale, compania Welkins Fire Protection Solutions SRL se remarcă ca un lider în furnizarea...

Președintele argentinian, Javier Milei, l-a numit „ asasin” și „ terorist” pe omologul columbian, Gustavo Petro

Diplomații argentinieni vor fi expulzați din Columbia după o serie de insulte din partea preşedintelui argentinian, Javier Milei, care l-a numit "asasin" şi "terorist"...
Ultima oră
Pe aceeași temă