23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăEconomieÎn realitate, cât costă electrocasnicele lăsate-n stand-by?

În realitate, cât costă electrocasnicele lăsate-n stand-by?

Aceasta în condiţiile în care un aparat electronic lăsat în stand-by consumă între 40% şi 70% din energia pe care ar consuma-o dacă ar funcţiona, arată E.ON.

Un congelator poate consuma cu până la 30% mai multă energie dacă în el se adună gheaţă, iar utilizarea o singură dată a unui uscător de rufe poate necesită de două ori mai multă energie decât un ciclu de spălare.

Compania recomandă scoaterea din priză a electrocasnicelor şi electronicelor (TV, consolă de joc, PC, încărcătoare, dar nu şi frigiderul sau congelatorul), deoarece consumă energie, dar în acelaşi timp produc şi căldură.

O reaşezare în zone mai răcoroase din imobile a obiectelor electrocasnice (combină frigorifică, frigider, congelator) este benefică pentru că se reduce energia consumată şi implicit, scade cantitatea de căldură degajată prin funcţionarea lor.

Un congelator poate utiliza cu până la 30% mai multă energie, dacă în el se adună gheaţă sau se află lângă o sursă de căldură, a aflat Mediafax.

Cele mai citite

Hidroelectrica anunță că Barajul Izvorul Muntelui este în perfectă siguranță după seismul de joi dimineață

Hidroelectrica a anunțat că Barajul Izvorul Muntelui, unul dintre cele mai mari din Europa, este în perfectă siguranţă după seismul produs joi dimineață în...

România aniversează 20 de ani de apartenență la NATO. Mesajul președintelui Klaus Iohannis

La celebrarea a 20 de ani de la aderarea României la Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord, președintele Klaus Iohannis a declarat că NATO este...

Duel între Danielle Collins şi Elena Rîbakina în finala turneului WTA de la Miami

Finala WTA 1.000 de la Miami le va pune față în față pe americanca Danielle Collins şi kazaha Elena Rîbakina, ambele jucătoare câștigându-și semifinalele...
Ultima oră
Pe aceeași temă