În lipsă de muncitori calificați, firmele încep să folosească roboți

O firmă din industria mobilei se confrunta cu dificultatea de a găsi persoane calificate pentru procesele de producție din fabrica sa, iar acest aspect a îndreptat compania în direcția automatizării.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 25.03.2021 - 10:35

Compania Becker România se confrunta cu dificultatea de a găsi persoane calificate pentru procesele de producție din fabrica ei, iar acest aspect a îndreptat compania în direcția automatizării.

Această companie produce elemente turnate din furnir de fag. Pentru a crește eficiența proceselor repetitive de lucru fără a afecta calitatea produsului final, Becker România a implemetat doi coboți UR10. Roboții colaborativi gestionează sarcini de lipire și preluare și plasare desfășurate în unitatea sa de producție unde anual sunt procesați peste 10000 de metri cubi de lemn de fag.

Becker România a ales să automatizeze cu roboți colaborativi de la Universal Robots pentru că aceștia sunt concepuți prin natura lor să lucreze foarte bine alături de oameni fără a avea nevoie de măsuri de protecție suplimentare și totodată pentru că pot fi instalați rapid.

Comentarii