Foto: Arhivă

În anul 2021 va începe prima exploatare offshore în Marea Neagră, anunță Ludovic Orban

În anul 2021 este posibil să înceapă prima exploatare offshore în Marea Neagră, a anunțat, sâmbătă, Ludovic Orban.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 28.02.2021 - 09:50

În anul 2021 este posibil să înceapă prima exploatare offshore în Marea Neagră, a anunțat, sâmbătă, 27 februarie 2021, președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban.

"Odată ce pornesc exploatările offshore şi deja e posibil în cursul acestui an să înceapă prima exploatare offshore, o parte din taxele care sunt colectate din exploatările de gaz de la Marea Neagră, exploatări offshore, să se constituie într-un fond care să finanţeze astfel de investiţii. Adică este posibil să avem o resursă şi bugetară pentru a suplimenta aceste investiţii", a explicat liderul Camerei Deputaților, Ludovic Orban.

El a făcut aceste precizări la o dezbatere pe tema Programului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), organizată la Focșani.

Președintele Camerei Deputaților a oferit câteva date și despre sursele financiare necesare pentru pornirea exploatării în Marea Neagră.

"Pe gaz, pe lângă alocarea de 200 milioane pe exerciţiul actual, eu cred că putem să solicităm finanţare şi pe PNRR. De asemenea, noi am solicitat deja, în cadrul bugetului 2021 - 2027, încă 800 de milioane", a spus Ludovic Orban.

Comentarii