Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

În anul 2020 nu se percepe taxa auto, anunță ministrul Mediului

În acest an, la înmatricularea autovehiculelor nu se va percepe taxă de mediu, a anunțat ministrul Mediului, Costel Alexe.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 18.01.2020 - 20:25

Ministrul Mediului, Costel Alexe, a anunțat că Guvernul Orban nu va aplica o taxă de mediu la înmatricularea automobilelor second-hand aduse din afara României.

„În opinia mea a fost mare sarabandă a taxelor din 2007, iar aceasta i-a costat pe români. Cele trei patru cinci taxe care au fost au intrat în contradicțiie cu regulile europene. Nicio formulă nu a reușit până acum. Cred că în acest an nu vom avea o astfel de măsură implementată”, a declarat ministrul Mediului, Costel Alexe.

Taxa auto la prima înmatriculare a mașinilor second-hand importate a fost eliminată în România în anul 2007, după ce Comisia Europeană a deschis o procedură de infringement. Ulterior, banii încasați drept taxă de mediu au început să fie restituiți proprietarilor mașinilor, iar în septembrie 2019, ANAF a anunțat că a terminat de restituit acești bani către proprietarii de mașini.

Comentarii

loading...