Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Impozitul pe venit va trece integral la comunităţile locale

Conform programului de guvernare, impozitul pe venit ar putea trece integral la comunitățile locale.

Share

Marilena Dan 0 comentarii

Actualizat: 04.10.2018 - 14:41

Decizia va fi luată printr-un act normativ înainte de a se finaliza bugetul pe anul 2019, a afirmat ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, la Camera Deputaţilor. «Este o măsură pe care noi o avem în Programul de Guvernare ca 100% din impozitul pe venit să treacă la nivelul comunităţilor locale. Aceasta este o decizie care se va lua printr-un act normativ. Va fi o ordonanţă de urgenţă, pentru că va trebui să fie luată decizia înainte de a se finaliza bugetul pe anul 2019», a spus Eugen Teodorovici, citat de Agerpres.

Ministrul a menţionat că va avea loc o discuţie pe formula de repartizare a sumelor între consilii judeţene şi celelalte comunităţi locale.

De asemenea, Eugen Teodorovici a precizat că ordonanţa va fi dată în luna octombrie sau la începutul lunii noiembrie cel târziu.   

 

Categoriile de venit supuse impozitării 

 Prin venit se înțelege orice câștig obținut de un contribuabil “persoană fizică”. Se supun impozitării următoarele categorii de venit: salarii; venituri din activități independente (mici comercianți, meseriași, avocați, dentiști, arhitecți, artiști, etc.); venituri din chirii; venituri din investiții (din dobânda primită de la bancă, din dividendele primite de acționari etc.); venituri din anumite activități agricole (sere, pepiniere, flori etc), venituri din premii și din jocuri de noroc; venituri din alte surse, descrise în Codul Fiscal. Până la sfârșitul acestei luni, Fiscul va trimite ultimele decizii de impunere pentru veniturile obținute de persoanele fizice în 2017. ANAF va trimite decizii din oficiu contribuabililor care nu și-au declarat veniturile pe care le-au obținut în anii 2016 și 2017, pentru a li se stabili impozitul datorat la stat. Sunt vizate inclusiv persoanele fizice autorizate și contribuabilii care au obținut venituri din chirii sau din investiții.  

Comentarii

loading...