1.4 C
București
duminică, 16 ianuarie 2022
AcasăEconomieImobiliareAtria Urban Resort a vândut 75% din apartamentele construite în faza 2-a

Atria Urban Resort a vândut 75% din apartamentele construite în faza 2-a

Atria Urban Resort, complexul rezidenţial construit în vecinătatea Lacului Străuleşti, în baza parteneriatului dintre EVERGENT Investments – Cityring Property și dezvoltat de Cityring Development, a vândut trei sferturi din cele 398 de apartamente construite în Faza a 2-a a proiectului imobiliar.

Dezvoltatorii pregătesc, totodată, lansarea lucrărilor la Faza a 3-a a proiectului, având Certificatul de Urbanism obținut pentru următoarele 350 de apartamente.

Proiectul rezidențial, cu o valoare totală de 120 de milioane de euro, se dezvoltă pe Șoseaua Chitilei, pe o suprafață de 9 hectare de teren. Structurat pe patru faze de dezvoltare, complexul rezidențial va avea în total 1.400 de apartamente construite până la finalul anului 2024.

Cele aproape 400 de apartamente din Faza a 2-a – un mix de studiouri și apartamente de 2 până la 4 camere – au fost construite pe o suprafață de aproximativ 3 hectare, clădirile ocupând 25% din suprafața totală. Restul terenului este amenajat cu spații verzi generoase, piscină, grădini interioare cu o topografie variată, care oferă un peisaj uniform și armonios, cu piațetă și alei. Faza a 2-a a proiectului se caracterizează, de asemenea, şi prin distanțe mai mari între clădirile construite, de până la 100 de metri, cu parcări supraterane.

Fiecare apartament are copacul lui

În fiecare fază a proiectului, clădirile înconjoară un spaţiu amplu central, semi-deschis, devenind astfel un scut pentru zona verde amenajată în curtea interioară, unde creează un ecosistem protejat în beneficiul rezidenţilor.

Particularitatea acestui proiect imobiliar este regimul mic de înălțime al clădirilor, predominant P+4, spațiile deschise ample și abundența vegetației (construcțiile ocupă doar 25% din suprafață).

Pentru fiecare apartament a fost plantat un copac, iar în această toamnă proprietarii au fost invitați să-și aleagă unul dintre ei, să-i dea un nume și să-l îngrijească. Acest eveniment de „adopție” a unui arbore ilustrează importanța relației dintre rezidenții din cartier cu natura înconjurătoare și beneficiile pe care spațiile verzi le aduc în interiorul orașului.

Datorită accentului deosebit pe care dezvoltatorii și arhitecții complexului l-au pus pe dezvoltarea de spații verzi și pe indicatorii urbanistici ponderați, Atria Urban Resort a primit, în acest an, premiul pentru ”Cea Mai Impresionantă Regenerare Urbană” din România, oferit de Clubul Profesioniștilor în Imobiliare si Imobiliare.ro.

În momentul de față, ansamblul este pe lista scurtă pentru alte trei premii, concursuri organizate de specialiști din domeniul imobiliar. Aflat într-o zonă a Capitalei în plină dezvoltare, Atria Urban Resort este considerat unul dintre proiectele imobiliare cele mai apreciate pentru raportul calitate-preț din zonă.

Cristina Corpaci
În presă din 2004. Am trecut pe rând de la reporter TVR, la presa online: Rol.ro, Realitatea.net, mediafax.ro. Aleph TV, B1 TV și din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic.
Cele mai citite

Ilie Năstase despre Djokovic: „Trebuia să se vaccineze”

Ilie Năstase, unul dintre cei mai buni jucători de tenis români, a comentat cazul lui Novak Djokovic. Năstase a vorbit despre această situație într-o...

Polițistul din Buzău care a mers la o prostituată în uniformă, reținut

Polițistul din Buzău care este anchetat după ce s-a dus în uniformă la o femeie pentru a întreţine relaţii sexuale contra cost, încercând să...

Scandalul facturilor uriașe. Ministrul Energiei promite miracolul

Legea plafoanelor și compensării la energie electrică va fi modificată săptămâna viitoare în ședință de guvern, astfel încât furnizorii care au calculat eronat facturile...
Ultima oră
Pe aceeași temă