Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

IMM Invest. Aplicanţii sunt societăţi solvabile, de încredere

Trei din patru firme aplicante la programul IMM Invest au situaţie financiară stabilă şi un risc de a intra în insolvenţă de la mediu spre scăzut, arată o analiză Termene.ro, citată de Agerpres.

Share

Florin Budescu 0 comentarii

20.05.2020 - 15:56

Riscul de intrare în insolvenţă al unei firme este unul dintre indicatorii relevanţi pe baza căruia o bancă decide dacă oferă sau nu un credit acesteia, iar cu cât acesta este mai scăzut cu atât firma este mai calificată pentru accesarea respectivului credit.

"Dacă ne raportăm la firmele care au aplicat pentru obţinerea creditelor şi au depus situaţiile financiare aferente anului 2019 - (situaţie în care se află aproximativ un sfert din totalul celor peste 57.000 de firme) - riscul de intrare în insolvenţă al acestora este de la mediu la foarte scăzut la trei din patru (aproximativ 75%) pe când dacă luăm în calcul cifrele anului 2018 - disponibile pentru aproape toţi solicitanţii (mai puţin cei înfiinţaţi ulterior) peste două din trei companii (aproximativ 68%) prezintă respectivul risc. Chiar dacă unele dintre datele oficiale nu au fost încă actualizate, termenul de depunere al situaţiilor financiare aferente anului 2019 fiind amânat pentru data de 31 iulie 2020, există metode prin care acestea pot fi aproximate cu un grad de acurateţe foarte ridicat. În cazul de faţă putem estima faptul că majoritatea solicitărilor de credite provin din partea companiilor care au capacitatea de a-l gestiona corect", relevă autorii studiului.

Potrivit studiului, din punctul de vedere al solicitanţilor de Certificate privind situaţiile de urgenţă (CSU), doar o treime dintre aplicanţii la programul IMM Invest au obţinut anterior şi aceste documente. Astfel, din totalul solicitanţilor de CSU (1 din 3) care au aplicat la IMM Invest, aproape două treimi au solicitat un CSU Tip 1, fiind companii care şi-au întrerupt total sau parţial activitatea, ca urmare a deciziilor emise de către autorităţile competente în perioada stării de urgenţă pe când puţin peste o treime au solicitat un CSU Tip 2, specific diminuării încasărilor în luna martie 2020 cu peste 25% raportat la media lunilor ianuarie şi februarie 2020 (cum se specifică pe site-ul oficial al MEEMA).

Comentarii

loading...