Huawei Technologies va investi 3,1 miliarde de dolari în Italia

Huawei Technologies a anunțat că va investi 3,1 miliarde de dolari în Italia și va crea 1.000 de locuri de muncă, în următorii trei ani.

Share

Florin Budescu 0 comentarii

16.07.2019 - 15:43

Compania cere guvernului de la Roma să asigure utilizarea ”transparentă, eficientă și corectă” a ”dreptului său de veto” în dezvoltarea rețelei 5G.

 

Golden power

Directorul general al diviziei din Italia a grupului chinez, Thomas Miao, a spus că acest drept de veto (golden power), care permite statului să intervină îm sectorul privat pentru protejarea securității naționale”, ar trebui să fie aplicat tuturor furnizorilor din Uniunea Europeană, conform News.ro.

Italia a întărit recent această măsură, parțial din cauza îngrijorărilor legate de posibila implicare a Huawei și a altei companii chineze, ZTE, în dezvoltarea rețelelor 5G, a declarat vineri o sursă guvernamentală.

Miao a spus că Huawei va crea 1.000 de locuri de muncă în Italia, în următorii trei ani și a confirmat că Huawei va desființa 1.000 de locuri de muncă în Statele Unite.

 

Planul B

Acesta a mai spus că dacă Huawei va fi menținută pe o listă neagră de companii de către Washington, grupul are un plan B pentru a garanta aprovizionarea cu componente. Statele Unite au încercat să convingă Italia și alte state aliane europene să evite echipamentele Huawei și să supravegheze cu atenție ZTW, acuzând că produsele lor implică riscuri de securitate.

Ambele companii au negat cu tărie existența unor astfel de riscuri. Coaliția de guvernare a Italiei, formată anul trecut de Mișcarea 5 Stele și partidul de extremă dreapta Liga, a susținut în martie planul ”O centură un drum” al Chinei, devenind prima putere occidentală care a susținut această inițiativă pentru a revigora economia italiană.

Apropierea Italiei de Huawei a nemulțumit Washingtonul și i-a alarmat pe unii aliați europeni, care sunt îngrijorați că Beijingul ar putea obține acces la tehnologii sensibile.

Comentarii