Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Iulian Budușan

Actualizat: 01.08.2018 - 10:47

Huawei a devansat Apple şi a devenit al doilea mare furnizor de smartphone din lume

Iulian Budușan

Actualizat: 01.08.2018 - 10:47

Creşterea estimată a cotei de piaţă a Huawei Technologies a avut loc pe fondul atenuării declinului pieţei chineze a smartphone-urilor, cea mai mare din lume. Huawei a reuşit totodată să îşi depăşească rivalii prin comercializarea mai multor telefoane cu funcţii incluse.

“Huawei trece la telefoane cu valoare adăugată mai mare, prin lansarea unor telefoane de referinţă, care au instalate cele mai noi funcţii. Smartphone-ul P20 Pro al Huawei este primul model de telefon al companiei echipat cu trei camere, depăşind concurenţii din piaţă, a afirmat Gerrit Schneemann, analist la IHS Markit, într-o notă adresată clienţilor.

Huawei a anunţat marţi că în primele şase luni ale anului a înregistrat o creştere de 15% a veniturilor.

Potrivit datelor IHS şi Strategy Analytics, Huawei a acoperit în perioada aprilie-iunie peste 15% din piaţa globală a smartphone-urilor, depăşit cota de 12% a Apple. Lider este în continuare Samsung Electronics, cu o cotă de piaţă de aproape 20%.

Potrivit firmei de analiză a datelor Canalys, livrările totale de smartphone-uri în China au depăşit 100 de milioane de unităţi în trimestrul al doilea, faţă de 91 de milioane de unităţi în primul trimestru, iar Huawei şi-a mărit cota pe piaţa chineză cu 6%, la un nivel record de 27%.

Piaţa chineză este esenţială pentru Huawei, care este suspectată în SUA, Australia şi alte ţări că ar putea facilita spionajul guvernului chinez.

Compania a fost practic exclusă de pe piaţa Statelor Unite, în condiţiile în care niciun operator de telecomunicaţii important nu comercializează smartphone-uri Huawei.

Huawei a negat că ar facilita spionajul, afirmând că este o companie privată care nu se află sub controlul guvernului chinez.

Compania a anunţat că toate afacerile sale, cu smartphone-uri, echipamente de telecomunicaţii şi servicii de infrastructură IT  au evoluat bine în primele şase luni ale anului.

Veniturile au urcat la 325,7 miliarde de yuani (47,97 miliarde dolari), în timp marja operaţională a crescut la 14%, de la 11% în urmă cu un an. Compania nu oferă date detaliate referitoare la perioada respectivă.

Since you are here

… we have a small favour to ask. More people are reading and supporting our independent, investigative reporting than ever before. And unlike many news organisations, we have chosen an approach that allows us to keep our journalism accessible to all, regardless of where they live or what they can afford. Romania Libera is editorially independent, meaning we set our own agenda. Our journalism is free from commercial bias and not influenced by billionaire owners, politicians or shareholders. No one edits our editor. No one steers our opinion. This is important as it enables us to give a voice to those less heard, challenge the powerful and hold them to account. It’s what makes us different to so many others in the media, at a time when factual, honest reporting is critical. Every contribution we receive from readers like you, big or small, goes directly into funding our journalism. This support enables us to keep working as we do – but we must maintain and build on it for every year to come. Support The Romania Libera from as little as €1 – and it only takes a minute. Thank you.

Subscribe Romania Libera weekly
Subscribe Romania Libera essential new magazine
An alternative to breaking news
Subscribe Romania Libera essential new magazine