Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Hidroelectrica vrea să devină membru fondator al Asociaţiei pentru Relaţii cu Investitorii din România

Producătorul de energie Hidroelectrica cere acordul acţionarilor pentru a deveni membru fondator al Asociaţiei pentru Relaţii cu Investitorii din România, potrivit convocatorului Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor companiei, care va avea loc pe 23 iulie.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 20.06.2018 - 11:43

Aceasta în condiţiile în care Hidroelectrica nu este încă listată la bursă. Deşi există încă din 2013 o hotărâre de Guvern privind listarea la bursă a unui pachet minoritar de acţiuni, procesul a fost amânat şi, în acest moment, nu există niciun termen privind demararea unei oferte de vânzare.

În documentele puse la dispoziţia acţionarilor (Ministerul Energiei - 80% şi Fondul Proprietatea - 20%) se arată că Asociaţia pentru Relaţii cu Investitorii din România (ARIR) va fi prima organizaţie profesională, neguvernamentală şi nonprofit care va avea ca obiectiv recunoaşterea importanţei relaţiilor cu investitorii şi aplicarea celor mai bune practici în domeniu.

ARIR va fi fondată de companii listate, în curs de listare şi de companii care emit obligaţiuni listate la Bursa de Valori Bucureşti. Demersul se realizează cu informarea Autorităţii de Supraveghere Financiară.

Asociaţia va fi lansată în septembrie 2018. Taxa de acces pentru membrii fondatori este de 3.000 de euro în 2018, iar taxa anuală pentru 2019 este de 2.500 de euro.

Scopul principal al asociaţiei sunt promovarea implementării de către companiile listate a celor mai bune practici în relaţia cu investitorii, susţinerea dezvoltării profesionale a membrilor, reprezentarea intereselor membrilor în faţa reglementatorilor, comunităţii de investitori şi a autorităţilor publice, precum şi funcţionarea ca forum de discuţie pentru companiile listate şi comunitatea de investitori.

Comentarii