9.7 C
București
vineri, 22 octombrie 2021

Hidroelectrica demarează retehnologizarea hidrocentralei Râul-Mare Retezat pentru 76 mil. euro

Proiectul este estimat la 76,98 milioane euro, iar procedura s-a lansat prin platforma e-licitaţie.ro.

„Hidroelectrica a iniţiat astăzi, 15 aprilie, pe platforma e-licitaţie.ro, procedura de achiziţie publică pentru lucrări de retehnologizare a C.H.E. Râul-Mare Retezat. Proiectul, estimat la 76.982.606 euro, urmează să fie atribuit ca urmare a parcurgerii unui proceduri competitive cu negociere, în care va fi evaluat raportul calitate-preţ”, anunţă compania, printr-un comunicat.

Termenul limită pentru depunerea candidaturilor din partea entităţilor interesate este 24 mai 2021, la sediul Hidroelectrica.

„Retehnologizarea CHE Râul Mare –Retezat este un proiect major al Hidroeletrica şi ne-am propus ca lucrările să fie finalizate în cel mult doi ani de la semnarea contractului. Vorbim de consolidarea obiectivelor din portofoliu, de echipamente şi instalaţii vitale pentru companie şi care trebuie să intre într-un nou ciclu de viaţă şi exploatare comercială”, a spus Bogdan Badea, preşedintele directoratului Hidroelectrica.

Alături de activităţi de proiectare, lucrările solicitate cuprind fabricarea, montajul şi punerea în funcţiune a turbinei hidraulice, a generatoarelor electrice, a sistemelor de automatizare SCADA, precum şi a altor echipamente hidromecanice (vane fluture şi vane sferice). De asemenea, proiectul de la C.H.E. Râul-Mare Retezat presupune modernizarea/retehnologizarea şi punerea în funcţiune a staţiei electrice de transformare.

Ultima oră
Pe aceeași temă