Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Harghita: Direcţia Silvică va livra 80 de tone de fructe de pădure în UE

Direcţia Silvică Harghita a încheiat contracte de livrare pentru 80 de tone de fructe de pădure, care vor ajunge în ţări din Uniunea Europeană, unde vor fi folosite în industria alimentară sau cea farmaceutică.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 18.07.2018 - 15:12

Responsabilul de producţie al Direcţiei Silvice Harghita, Marton Tihamer, a declarat, pentru AGERPRES, că s-au încheiat contracte de livrare pentru 40 de tone de zmeură, 20 de tone de afine negre şi 20 de tone de măceşe.

Aceste cantităţi vor fi livrate unor firme care au desfacere în piaţa intracomunitară, în special în Germania, Austria sau Olanda, fructele de pădure urmând să fie folosite în industria alimentară sau cea farmaceutică.

Străinii preferă fructele de pădure din Harghita deoarece sunt recoltate din zone situate departe de unităţi poluante, sunt naturale şi ecologice şi conţin mai multe substanţe active decât cele cultivate pe plantaţii artificiale.

"Fructele din flora spontană asigură o cantitate ridicată de substanţe minerale, flavonoizi, aminoacizi, sunt mult mai bogate în substanţe minerale şi oligoelemente faţă de cele de cultură, care sunt cultivate în regim agricol", a explicat Marton Tihamer.

Potrivit sursei citate, prognozele arată că va fi un an relativ bun pentru fructe de pădure, dar există riscul ca, din cauza ploilor, zmeura să fie afectată de putrezire.

De asemenea, tot din cauza ploilor care cad în mod frecvent în judeţ, se pot întâmpina dificultăţi în procesul de culegere.

Deocamdată, sezonul de culegere a început la afine, după care urmează zmeura şi măceşele.

Fructele de pădure sunt recoltate în mod de culegători, care le predau la centrele de achiziţie organizate de Direcţia Silvică.

Marton Tihamer şi-a exprimat speranţa că se vor putea onora toate cantităţile de fructe de pădure contractate, în condiţiile în care oamenii preferă să culeagă ciuperci, al căror preţ de achiziţie este mai ridicat.

Comentarii